Denizbank’tan 10 Milyon Liralık Destek Geldi!

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele verilen bu zorlu süreçte, bankalar hem sağlık sektörüne hem müşterilerine hem personellerine hem de topluma katkı sunabilmek adına desteklerini ortaya koymaya devam ediyorlar. Sağlık sektöründe yaşanan problemleri önlemek adına öncelikle kamu bankaları tarafından başlatılan bu desteğe özel sektör bankaları da eklendi. Yapı Kredi, Akbank, QNB Finansbank, Alternatif Bank ve TEB’den sonra Denizbank’ta verilen mücadeleye desteğini esirgemedi.

Denizbank tarafından yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgını ile ilgili verilen mücadelede her türlü sağlık sektörü ihtiyacının karşılanması için 10 milyon liralık kaynak ayrıldı. Ayrılan bu kaynak ile birlikte sağlık sektöründeki acil ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor. Sağlık gereçleri, bu gereçlerin tedariki, nakdi ve erzak yardımlarının gerçekleştirilmesi için 10 milyon liralık kaynak sunuluyor.

Toplum Sağlığı Ön Planda Tutuluyor

Virüsün ilk çıktığı günden bu yana çalışan personelleri ve müşterileri için gerekli tüm tedbirleri alan ve hızlı bir şekilde hayata geçiren Denizbank, toplum sağlığının ön planda tutulması gerektiğini belirtiyor. Türkiye’nin 81 ilinde şubelerinin bulunduğunu ve bu şubelerde toplamda 14 bine yakın çalışanlarının var olduğunu dile getiren banka, her türlü riski ortadan kaldırabilmek için tüm önlemleri hızlı bir şekilde almış olduklarını belirtiyor.

Toplamda 700’ü aşkın şube sayısı ile Türkiye’de hizmet verdiğini ifade eden banka, ayrılan kaynakla ilgili olarak açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Şubelerimizde, sağlık çalışanlarımız gibi kamu hizmeti verdiğinin bilinciyle kendi sağlıklarını bir yana bırakarak, emeklilerimizin maaş, çiftçilerimizin müstahsil ödemelerini aksatmadan gerçekleştiren, KOBİ’lerimizin ve bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarını kesintisiz karşılayan çalışanlarımıza bu vesileyle teşekkür ederiz. Attığımız adımlar ve aldığımız tüm önlemlere ilaveten, gerek sağlık gereçleri tedarikine gerek nakdi ve erzak şeklinde yapılan yardımlara katkı sağlamak amacıyla; toplamda 10 milyon lira kaynak ayırdığımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız.”