İş Bankası İlk Çeyrekte 1,5 milyar TL Net Kar Elde Etti

İş Bankası ilk çeyrek verilerini açıkladı. Banka Genel Müdürü Adnan Bali konuya yönelik olarak açıklama yaptı. Bali açıklamasında, “Bugüne kadar 400 binin üzerinde bireysel ve yaklaşık 50 bin ticari müşterimizin toplam 30 milyar TL’nin üzerinde kredisinin bu dönemde vadesi gelen ödemelerini öteledik.” dedi. Yapılan açıklama içerisinde ilk çeyrek verilerine de değinildi. Bankanın 2020 yılı itibari ile aktif büyüklüğünü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 oranında arttırdığı ifade edildi. Böylelikle bankanın aktif büyüklüğü 512 milyar TL oldu.

İş Bankası 416 Milyar TL Ekonomiye Destek Verdi

Banka tarafından yılın ilk üç ayında ekonomiye 317,1 milyar TL nakdi ve 99,3 milyar TL de gayrinakdi kredi olmak üzere toplamda 416,4 milyar TL ekonomiye destek verdi. Banka mevduat büyüklüğü açısından özel sermayeli bankalar içerisinde ilk sırada yer aldı. Açıklanan rakamlara göre bankanın mevduat hacmi ise 308 milyar TL oldu. Vadesiz mevduat oranının toplam mevduat oranı içerisinde payı yüzde 32 olarak belirtildi.

Bankanın özkaynak büyüklüğü 58,5 milyar TL ve sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 18,4 olarak açıklandı. İş Bankası teknolojik alanda yenilikler ve dijitalleşme çalışmalarını sürdürerek şube dışı kanallar aracılığı ile verdiği teşvikler yüzde 94 seviyesine yükseldi. Bu dönemde Koç Üniversitesi ile Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulma sürecini de başlattı.

Banka Genel Müdürü Adnan Bali konuya yönelik olarak şu açıklamaları yaptı:

“Bankamız, salgının ülke ekonomisine etkilerini en aza indirmek amacıyla destek paketi açıklayan ve uygulamaya başlayan ilk özel banka oldu. Bugüne kadar 400 binin üzerinde bireysel ve yaklaşık 50 bin ticari müşterimizin toplam 30 milyar TL’nin üzerinde kredisinin bu dönemde vadesi gelen ödemelerini öteledik. Bir asra yaklaşan tecrübemizin getirdiği etkin kriz yönetimimiz ile yılın başından bu yana ülkemiz ekonomisine sağladığımız desteği özellikle Mart ayı başında ortaya çıkan Kovid-19 vakalarından sonraki çok zorlu koşullarda da hız kesmeden sürdürdük. Bunların yanında, salgın ile mücadeleye destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere Türkiye İş Bankası Grubu olarak 10 milyon TL’lik kaynak sağladık.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkece yaşadığımız her zorluk ve sıkıntıda milli tavrını ve duruşunu her zaman tereddütsüzce sergileyen İş Bankası, alelade bir finansal kurum ve banka olmanın ötesinde ‘Türkiye’nin Bankası’ olmanın getirdiği sorumlulukla, bütün imkanlarını ve teknik ehliyetini, iyi niyetli ve samimi bir yaklaşımla memleketimizin ve milletimizin hizmetine kararlılıkla ve sonuna kadar sunmaya devam edecek.”