Sberbank Net Faiz Gelirleri Arttı!

Rusya merkezli bankalardan olan Sberbank, son verilerden edinilen bilgilere göre net faiz gelirlerini arttırdı.

2014 yılı itibari ile Rusya’nın en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük ve dünya bazında ise 33. büyük banka olan Sberbank, 2018 yılı net karı 7,4 milyon dolar iken, 2019 yılı net karı 10,3 milyon dolar olarak açıklandı. Son 1 yıl içerisindeki net kar artışı ise 2,9 milyon dolar olarak kayıt altına alındı.

Bosna’nın Avusturya merkezli Sberbank Europe’un bir yan kuruluşu olan Sberbank,09 Nisan Perşembe günü net karı ile birlikte net faiz gelirlerini de bildirdi. Saraybosna Menkul Kıymetler Borsası (SASE) tarafından hazırlanan mali tabloda Sberbank Bankası’na ait net faiz gelirlerindeki artış dikkat çekti. Mali rapor tablosuna göre; 2019 yılına ait artış yüzde 0,-1 oranında olup 36,6 milyon dolara ulaştı. Net komisyon gelirleri ise tabloda ayrı kalemde görülmektedir. Komisyon gelirleri diğer net ücretler %2,3 oranında bir artış yaşayarak 26,2 milyon dolara ulaştı.

Sberbank Net Aktifler Üzerinde Artış

Bosna’yı oluşturan iki özerk kuruluştan biri olan Bosna Hersek Federasyon’unda bulunan Sberbank, net aktif değerleri üzerinde de artış yaşadı. 2018 yılının sonunda 1.650 milyar dolar olan net aktif değerleri, 2019 yılının Aralık ayında 1.696 milyar dolara ulaştı.

Bosna’nın diğer özerk kuruluşu olan Sırp Cumhuriyeti’nde de varlığını sürdüren Sberbank Europe, bu bölgedeki varlığını ise Banja Luka merkezli olarak sürdürmektedir.