İSKİ’nin Zam Teklifi Kabul Edilmedi

İSKİ'nin Zam Teklifi Kabul Edilmedi
İSKİ'nin Zam Teklifi Kabul Edilmedi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından farklı kademelerde yüzde 39 oranında zam teklifi yapılmıştı. Bu teklif hakkında görüşmelere başlanılmıştı. Geçtiğimiz gün itibari ile tekrardan zam teklifi hakkında görüşme yapıldı. Yüzde 39’luk zam oranı kabul edilmedi. Bu teklif yerine AK Parti Grubunun yüzde 6.84’lük teklifi kabul edildi.

Görüşme, İBB Meclisi’nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Görüşmeye Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin başkanlık etti. 2020 yılının Aralık ayının ilk oturumunda da İSKİ Genel Kurulu olağanüstü toplanmıştı. Yüzde 39 oranındaki zam öngören teklif burada tekrar görüşüldü.

Yüzde 6,84’lük Zam Kabul Edildi

İSKİ’nin teklifine yönelik olarak İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu bu zam oranını reddetti. Bu zam oranı yerine yüzde 6.84’lük zam önerisi yapıldı. Görüşme esnasında daha önceden kaldırılan TEFE-TÜFE oranının geri getirilmesine yönelik maddelerin tekliften çıkarılması da istendi.

Oylama yapılmadan önce CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı açıklamasında, “Siz ekonomiyi doğru düzgün yönetemediğiniz için İSKİ’nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık. Biz bu zammı tabi ki istemeyiz. Su fiyatları hala AKP döneminin çok altında. AKP ekonomiyi doğru düzgün yönetseydi su zammı yapmazdık. Dolar, faiz, enflasyon düşsün biz de zam yapmayalım” sözlerine yer verdi.