Ziraat Bankası Tarıma Özel Destek Kredisi Vermeye Hazırlanıyor

Ziraat Bankası yaşanan salgın nedeniyle tarım zincirinde herhangi bir aksama olmaması adına yeni önlemler almak için hazırlanıyor. Çiftçilere yönelik sıfır faizli kredi destek paketi oluşturan banka, ürün desteğini genişleterek bu süreç içerisinde her müşterisi için yardım sağlamayı hedefliyor.

Yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’yi de etkisi altına alması ile birlikte pek çok iş sektörü etkilenmiş ve kepenkler indirilmişti. Bankalar bu süreç içerisinde hem müşterileri hem de ticari itibara sahip olan işletme sahipleri için birçok destek paketi açıklamıştı. Bu bankalardan biri de Ziraat Bankası olmuştu.

Banka, yapılan son açıklamaya göre tarıma özel yüzde 0 faizli destek kredisi vermeye hazırlandığını ve bu paketi TBMM’ye sunacağını iletti. Sunum yapılana kadar pek çok alanda düzenleme yapılacağını, krediye ek destek ürün ve hizmetler ekleneceği belirtildi.

50 Bin TL Sıfır Faizli Kredi Veriliyor

Yeni paketin hizmete gireceği süreye kadar Ziraat Bankası, Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar ile birlikte hayvancılık sektöründe yer alan müşterileri için 100 bin TL, bitkisel üretimde yer alan müşterileri için ise 50 bin TL değerinde yüzde 0 faizli kredi desteği veriyor.

Henüz hazırlama aşamasında olan yeni destek paketinde tamamen tarıma özel olarak ürün seçeneklerinin yer alacağı ve yüzde 0 faiz oranından yararlanılacağı bir hizmet oluşturulması, bu hizmetin de TBMM tarafından onaylanması bekleniyor.