JP Morgan Alternatif Yatırımlar Arıyor

JP Morgan, salgın nedeniyle piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve şok etkileri yüzünden kendisine alternatif yatırım araçları aramaya başladı. ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JP Morgan Chase, alternatif yatırım birimi olarak virüsün etki etmiş olduğu piyasalardaki hisselerin ucuzladığını ve bu ucuzlukta hisse almak istediklerini açıkladı. Bunun için de bankanın 10 milyar dolarlık bir ek bütçesi olduğu belirtildi.

Bankanın alternatif yatırım biriminin başında bulunan Anton Pil, yatırımların önemini vurgulayarak piyasaların sermayeye olan ihtiyaçlarını hatırlattı. Bu piyasaların işleyebilmesi için varlık fonu ile emeklilik fonlarındaki parayı 5 milyardan 10 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Emtialara ve Hisse Senetlerine Ayrıldı

Banka tarafından ayrılan paranın büyük kısmı yabancı para birimlerine, emtialara ve hisse senetlerine, özellikle Avrupa ve Japonya’da bulunan havayolu, gayrimenkul ve gemi taşımacılığı sektörlerine harcanacak.

Salgın nedeniyle likidite (nakit akışı) krizi yaşayan JP Morgan Chase, acil fonlar oluşturmanın yanı sıra böylelikle yeni sermaye arayışlarına girdiğini de açıklamış oldu. Pek çok stratejist ve ekonomist, piyasalar içerisinde yaşanabilecek en kötü çöküşün geride bırakıldığını ifade etti. Fakat bu ifadeler banka açısından etkili olmadı.