Vakıfbank Genel Müdürü’nden 2020 Ekonomisi Değerlendirmesi

‘Bankacılık Söyleşileri’ programına katılım gösteren Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, program kapsamında bankacılık sektörünü değerlendirirken 2020 yılı ekonomisi hakkında da bazı tahminlerde bulundu. 2020 yılının uzun zamandır beklenen, ekonomide değişimin gerçekleşeceği bir yıl olacağının altını çizerken, bu değişimin öncülerinden birisinin ise Vakıfbank olacağı ifade edildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Vakıfbank’ın hem ekonominin hem de vatandaşların yanındaki güç olarak kalmaya devam edeceği ifade edildi. 2020 yılı için bir büyüme beklentisi içerisine girildi. Bu noktada yeni projelerden de bahsetti. Üstünsalih açıklamalarında ‘DORUK 2020 ile birlikte ticari kredi süreçlerinin de gelişimine katkı sağlayacağız. Bu noktada kredi altyapılarını da uçtan uca bir sistemle yenilemeye devam edeceğiz. Bu anlamda teknolojiyi detaylı olarak kullanmaya devam edeceğiz. Dijital teknolojileri ve otomasyonu kullanarak sektörde bir ilke imza atarken, yeni bir kredilendirme yapısına da sahip olacağız’ dedi.

Pek çok bankacı gibi 2020 yılı için umutlu konuşan Abdi Serdar Üstünsalih gelişmekte olan ülkelerin büyük bir atılım içerisine gireceğini ve bunların başını ise Türkiye’nin çekeceğini belirtti. Değerlendirmelerinde ‘Gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımları hız kazanacak. Bu noktada borçlanma maliyetlerinin düşeceğiniz söyleyebiliriz. Türk bankacılık sektörü bu durumdan olumlu etkilenecek. Yurt dışı kaynak bulma maliyetleri ciddi oranda azalacağı için büyük bir gelişim hareketi başlayacak. 2020 yılının bir iyileşme ve gelişme dönemi olduğunu söyleyebiliriz’ dedi.