BNP Paribas Öğrencilere Faizsiz Kredi Veriyor

BNP Paribas, COVID-19 salgını sırasında yaşanmakta olan ekonomik krize eğitim alanında destek sağlayacağını bildirerek halkın gönlünü fethetti. Bankanın yapmış olduğu açıklamaya göre herhangi bir ek ücret talep edilmeksizin tam 5.000 EURO tutarında faizsiz kredi sadece öğrencilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlenecek. Ayrıca öğrencilere sunulacak olan bu faizsiz krediyi almak isteyen öğrencilerden, ebeveynlerinden herhangi bir onay belgesi almaları da beklenmeyecek. Sadece bizzat kendilerinin başvuruları ile sahip olabilecekleri krediler hiçbir faiz eklenmeksizin onaylanacak.

Hükümet, öğrenciler için bir destek planı üzerinde çalışmakta olduklarını bildirmişti. Hükümetin desteği henüz gelmemişken BNP Paribas tarafından yapılan bu destek çalışması birçok öğrenci ve ailesinin yüzünün gülmesine sebep oldu.

Öğrencilere Özel Faizsiz Kredi Başvurusu İçin BNP Paribas Müşterisi Olma Zorunluluğu Yok

BNP Paribas Bank tarafından öğrencilere özel olarak sunulacak olan 5.000 EURO değerindeki faizsiz krediyi talep etmek için bankanın müşteri olma zorunluluğu yok. Öğrenciliğini ispat edebilen herkes BNP Paribas Bank’ın sunmakta olduğu bu özel krediden yararlanabilme şansına sahip.

Faizsiz bir şekilde öğrencilere sunulacak olan bu kredinin en güzel olan bir diğer özelliği ise ödeme şekli. Taksitlendirme planı 4 ile 60 ay (5 yıl) aralığına göre yapılabiliyor. Ayrıca ilk ödemesi istenirse bir yıla kadar ertelenebiliyor.

Paris Bankacılık Grubu Fransız Ağları Direktörü Marguerite Bérard: “Mesleki hayatında öğrenim görmekte olan tüm öğrencilerimize destek sunmak için her zaman dayanışmaya açığız. Aile dayanışması içerisinde başlattığımız faizsiz kredi uygulaması ile tüm öğrencilere destek olabilmek en büyük arzumuzdur.” şeklinde yapmış olduğu konuşması ile diğer bankalara da örnek oldu.