Kira Sertifikasında Vakıf Katılım Rekortmen Oldu!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından 2019 yılı sonu değerlendirmeleri yayınlandı. Yayınlanan rapora göre Vakıf Katılım, sektör içerisinde gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı ile birlikte lider konuma yükseldi. Liderlik koltuğuna oturan Vakıf Katılım, bununla sınırlı kalmayıp 2020 yılının ilk haftalarında yeniden harekete geçti. 2020 yılı için Sermaye Piyasaları Kurulu’ndan 12 milyar liralık kira sertifikası ihraç tavanı için izin aldı.

Katılım Bankacılığı sektörüne en son katılan bankalardan birisi olmasına rağmen başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken banka, 16 Ocak 2020 tarihinde, 630 milyon lira tutarında, 76 gün vadeli olmak şartıyla, nitelikli satıcıya gerçekleştirmek üzere iki tane kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı.

‘Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak İstiyoruz’

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konu hakkında açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Vakıf Katılım olarak sadece katılım bankacılığı sektöründe büyümek ve kendimizi göstermek gibi bir amacımız yok. Ülke ekonomisine katkı sağlamak, hem yurt içi hem de yurt dışı kaynaklarını artırmak istiyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak temel amacımız. Bu hedefe yaklaştığımız her an, daha iyisini yapmak için çabalayacağız. 2019 yılına baktığımız zaman, 36 farklı ihracımız sonucunda 9 milyar lira değerinde fona ulaştık. 16 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz yeni ihraç sonrasında da 2.6 milyar lira değerinde kira sertifikamız var’ dedi. 2020 yılı hedefleri arasında bankanın ürün ve hizmet yapısını çeşitlendirmek istediği de yer alıyor.