Ziraat Bankası Hayvancılık Sektöründe Destek Olmaya Devam Ediyor

Ziraat Bankası hayvancılık sektörünün gelişmesi adına kredi desteği sağlamaya devam ediyor. Küçükbaş Hayvancılık Kredisi ile Faizsiz 50 Koyun Kredisi alanında yeni düzenlemeler yapan banka 14 Mart 2020 tarihinde yaptığı açıklamaya göre desteklerini Tarım Kredi Kooperatifi ile sürdürüyor.

Tarımsal Kredi faiz oranlarında senelik olarak değişiklik yapan Ziraat Bankası, bu kredilerin faizlerini yıllık yüzde 12’den yüzde 9’a düşürdü. Yıllık yüzde 9 olarak belirlenen faiz oranının aylık ortalaması ise yüzde 0,5 olarak belirlendi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığında desteklenen düşük faizli yatırım ve işletme kredilerinin kullandırılmasına yönelik karar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da yürütülmektedir. 3 Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kanuna göre, hayvancılık sektöründe desteklenen konular arasında kredi üst limitleri, yatırım ve işletme dönemi kredi faiz indirimler yer alıyor.

Söz konusu Ziraat Bankası tarafından yapılan faiz oranlarındaki düşüş, banka tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar başvuruda bulunan her vatandaş yüzde 9’luk faiz oranından yararlanabilecek.

Kredi Üst Limiti 15 Milyon TL

Ziraat Bankası Küçükbaş Hayvancılık Kredisi’nin banka tarafından belirlenen rakamlara göre krediye ait üst limit 15 milyon TL olarak yer alıyor. Hem Küçükbaş Hayvancılık Kredisi hem de Faizsiz 50 Koyun Kredisi için vatandaşların bazı şartları da yerine getirmesi gerekiyor.

Banka tarafından ek faiz indirimi alabilecek kişiler ise şu şekilde yer alıyor:

  • Bölge yatırımı yapan
  • Atıl işletme alımı yapan
  • Yurt içinde doğan hayvan alımı ya da kullanımı yapan
  • Kendi yemini üreten ya da mera kullanımı yapan
  • Genç çiftçi olan
  • Kadın çiftçi olan

Bu şartlardaki kişiler bankadan destek almak istediğinde yüzde 10 oranında faiz indiriminden yararlanabiliyor.