Odeabank Salgına Karşı 1 Milyon Liralık Destek Verdi

Odeabank salgına karşı 1 milyon liralık destek verdi. Konuya yönelik olarak açıklama Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü’den geldi. Öncü, “Bu salgını atlatmak amacıyla Odeabank olarak biz de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza 1 milyon TL bağışladık. Ülke olarak bu dönemi de elbirliğiyle atlatacağımıza inancımız tamdır.” ifadelerine yer verdi.

Dünyada hızlı bir şekilde yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını (Covid-19) ile mücadelede bankalar destek olmaya devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip eden Odeabank da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 1 milyon TL’lik destek sağladığını açıkladı.

Toplum ve Şirketler Birlikte Mücadele Ediyor

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu zorlu dönemi aşmak için çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığı için gerekli tedbirlerimizi aldık. Odeabank olarak açıkladığımız ekonomiye desteklerle sürecin aşılmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. COVID-19 salgınının üstesinden gelmek amacıyla toplumun ve şirketlerin birlikte mücadele ettiğini görüyoruz. Bu salgını atlatmak amacıyla Odeabank olarak biz de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza 1 milyon TL bağışladık. Ülke olarak bu dönemi de elbirliğiyle atlatacağımıza inancımız tamdır.”

Türkiye’nin oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Genel Müdür, banka içerisinde oluşturulan çalışma komitesi ile birlikte tüm gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. Gerekli önlemlerin hızlı bir şekilde alındığını ve hayata geçirildiği ifade edildi. Banka çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumak ve bununla birlikte iş sürekliliğini de devam ettirmek amacıyla gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği’nin kredi protokolüne de katıldığının altını çizen banka, Hazine destekli ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kefili ile kredi sunduklarını da belirtti.