Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citigroup, Wells Fargo ve JP Morgan Chase, ofis çalışanlarının “ofise dönüş” sağlaması için çağrıda bulunmuştu. Öyle ki Goldman Sachs, bu isimler arasında ön plana çıkmış ve geçtiğimiz hafta içerisinde “Ofise Dönüş Programı” kapsamında ikinci seviyeye atlamıştı.
Koronavirüs salgınının ikinci dalgasının hızlı bir şekilde gelmeye başladığı ifade edilirken dev bankaların personellerine “Geri dönün!” çağrısında bulunması, konuya yönelik şüpheleri arttırıyor. Çalışanlar, ofise dönüş konusunda tereddütlü davranıyor.
Londra’daki pek çok finans merkezinin çalışanı, ofise geri dönme hızını arttırdı fakat çalışanların büyük bir bölümü ise ofise dönmek istemediğini belirtiyor. Financial News tarafından yapılan bir habere göre, 120 adet kıdemli finans çalışanına yönelik yapılan ankete göre yatırım bankalarının büyük çoğunluğunun aşamalı olarak geri dönmeyi hedefledikleri görüldü. Eylül ayında Finans çalışanlarının yüzde 74’ü ofise dönmek istemediklerini anket içerisinde belirtti. Yapılan ankete göre çalışanların yüzde 75’i ise ofiste tam zamanlı çalışmaya hiçbir zaman geri dönmeyi tercih etmediğini ifade etti. Çalışanların büyük çoğunluğu iki ya da üç günlük mesai süresinin ideal olduğunu düşündüğünü de dile getirdi.
İngiltere’deki Vaka Sayısı Korkunç Bir Şekilde Yükseliyor
Dev bankaların İngiltere’deki merkezlerinde bulunan personellerin ofise dönüş konusunda daha büyük tereddüt yaşadığı görüldü. 6 Eylül 2020 tarihinden bu yana ülke içerisindeki yeni vaka sayısı 2 bin 988’e ulaştı. Bu rakam Mayıs ayından bu yana en yüksek rakam olarak tarihe geçti.
Ankete katılan bir çalışan konuya yönelik olarak, “Yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmak için güvende hissetmiyorum” ifadelerini kullandı. Bir başka çalışan ise enfeksiyonun en fazla yayıldığı yerlerden biri olarak metroları gösterdi ve evde kalmak istediğini belirtti.
Goldman Sachs, Bloomberg ve UBS çalışanlarının toplu taşımadan uzak durması için taksi giderlerini sübvanse eden bankalar arasında bulunuyor.