QNB Finansbank’tan Dev Yenilik: İBK Belgesi’nde Yeni Düzenleme

QNB Finansbank'tan Dev Yenilik: İBK Belgesi'nde Yeni Düzenleme
QNB Finansbank tarafından ihracatçı müşterilere özel yeni bir hizmet getirildi. Bu hizmet ile birlikte ihracatçı müşteriler artık şubeye gitmeden İhracat Bedeli Kabul Belgesi düzenleyebilecek. Müşteriler şubelere gitmeden Dış Ticaret Tüzel İnternet Şube üzerinden İhracat Kabul Belgesi verebilecek.

Banka tarafından yapılan açıklamada, TCMB İhracat Genelgesi’nde değişiklik yapıldığı, 18 Nisan 2022’den itibaren İhracat Bedel Kabul Belgesi’ne (İBKB) bağlanan ihracat bedellerinin yüzde 40’ının TCMB tarafından ilan edilen ve işlem anında geçerli döviz alış kuru üzerinden Merkez Bankası’na satışı zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Bu doğrultuda, ihracat yapan müşterilerin, şubeye gitmeden ve yazılı talimat olmadan QNB Finansbank Dış Ticaret Tüzel İnternet Şube üzerinden USD, EUR, GBP döviz cinslerindeki ihracat bedelleri için İhracat Bedeli Kabul Belgesi’ni düzenleme imkanı verildi. Böylelikle işlem onay anında geçerli olan Merkez Bankası döviz kurundan İBKB tutarının yüzde 40’ı oranında TCMB’ye döviz satışı hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilecek.

“Dijital odaklı uygulamalarla müşterilerimizin yanında olmayı önemsiyoruz”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan QNB Finansbank OBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Engin Turhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“QNB Finansbank olarak müşterilerimizin işlemlerini daha hızlı ve etkin gerçekleştirebilmelerini sağlayacak dinamik çözümler üretiyor ve dijital odaklı uygulamalarla müşterilerimizin yanında olmayı önemsiyoruz. Son olarak ihracatçı müşterilerimizin işlemlerini, değişen İhracat Genelgesi’ne uygun bir şekilde hızla yapabilmelerini sağladığımız bir yeniliği daha hayata geçirdik. Bu şekilde müşterilerimiz şubeye gitmeye gerek kalmadan ve talimat yazma prosedürüne girmeden bahse konu USD, EUR ve GBP işlemlerde İBKB tutarının yüzde 40’ı oranında TCMB’ye satışını yaparak online İBKB düzenleyebiliyor.

QNB Finansbank Dış Ticaret Tüzel İnternet Şube aracılığıyla sunduğumuz bu avantajlı hizmetle müşterilerimizin zamanını iyi yönetmelerine aracılık ederek, enerjilerini büyüme hedeflerine ayırmalarına da olanak yaratıyoruz. Müşterilerimizi her alanda desteklemeye ve ihracatçı firmalarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.”