Fibabanka 157,8 Milyon TL Vergi Öncesi Kar Elde Etti

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, bankanın 2020 yılı ikinci çeyrek verileri ile ilgili olarak açıklama yaptı. Mert, “Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bu dönemde de ekonomiye destek vermeye devam ettik ve sonuçlardan memnun olduk” dedi

Bankanın açıklanan 2020 yılı ikinci çeyrek verilerine göre kredi portföy büyüklüğünün net olarak 15,8 milyar TL, kredilerinin toplam aktifler içindeki payının ise yüzde 68 olduğu ifade edildi. Müşteri mevduatlarının ise 13 milyar TL’ye ulaştığı ve bu tutarın toplam pasiflerin yüzde 56’sına tekabül ettiği belirtildi. 30 Haziran 2020 itibari ile sermaye yeterlilik oranının da yüzde 21,13 seviyesinde yer aldığı ifade edildi. Bankanın vergi öncesi karının ise 157,8 milyon TL olduğu, vergi sonrası net karının da 120,7 milyon TL’ye ulaştığı dile getirildi.

Fibabanka Türk Bankacılığının Genç ve Dinamik Oyuncusu

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert şu ifadelere yer verdi:

“Türk bankacılık sektörünün genç ve dinamik oyuncularından biri olarak, ‘Anlarız hızla, çözeriz hızla’ yaklaşımımız ve ‘Müşterinin ayağına giden banka anlayışımız’ çerçevesinde, 2020 yılının ilk yarısını başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. Tabana yaygın bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi tüm iş yapış şekillerimizin merkezine koyarak ürün çeşitliliğimizi artırmak en önemli hedeflerimiz olmaya devam ediyor. Fibabanka olarak, yılın ilk yarısını güçlü teknolojik alt yapımız ile müşterilerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak başarıyla tamamladık.”