Sberbank Yeni Yasa ile Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

Sberbank Yeni Yasa ile Kendi Kripto Parasını Çıkaracak
Sberbank Yeni Yasa ile Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

Sberbank kendi dijital parasını çıkarmak için hazırlıklara başladı. Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, yeni yasa ile birlikte kripto para alanına girerek kendi parasını çıkarmak istiyor. Banka satın ve alım dışında kendi token’ını başlatmak için yeni adımlar atıyor.

Rusya’nın en büyük bankası bu adımlar ile birlikte blockchain platformunu oluşturmayı planladığını bildirdi. Rusya’nın güvenilir haber kaynaklarından biri olan RBC’de yer alan habere göre Sberbank, “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine (DFA)” adında çıkarılmış olan ve gelecek yıl itibarıyla yürürlüğe girecek olan yasa ile kripto alanına giriş yapacak.

96 Milyon Müşteri ile Rusya’nın En Büyük Bankası

Sberbank ‘ın CEO’su (Chief Executive Officer) ve başkanı olan German Gref ise açıklamada bulundu. German Gref, açıklamasında yaklaşık 96 milyona ulaşmış müşterileri ile birlikte Sberbank’ın Rusya’nın en büyük bankası olduğunun altını çizdi.

2020 yılının geçen aylarında Sberbank’ın kendi stablecoin’ini oluşturmayı planlamasına yönelik söylentiler gündemde yer almaktaydı. Dijital Finansal Varlıklar Üzerine (DFA) yasası ile birlikte kripto faaliyetleri yasaklansa dahi ruble destekli stablecoin herhangi bir problem yaratmayacak.