Türkiye Finans Üretime Dönüş Buluşmalarının İkincisini Gerçekleştirdi

Türkiye Finans Üretime Dönüş Buluşmalarının İkincisini Gerçekleştirdi
Türkiye Finans Üretime Dönüş Buluşmalarının İkincisini Gerçekleştirdi

Türkiye Finans Katılım Bankası, Fast Company dergisi iş birliği ile düzenlenen “Üretime Dönüş” buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdi. Buluşmanın “Dijitalleşme ve Verimlilik” oturumu yapıldı. Konuya yönelik olarak da Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam açıklama yaptı. Akşam, “Müşteri deneyimini mükemmelleştirmeyi, onlar için uygun dijital ortamlar oluşturmayı ve bu ortamları etkin ve verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

Murat Akşam, dijitalleşmenin Türkiye Finans açısından olmazsa olmaz olduğuna dikkat çekti. Bankacılık hizmetlerinde müşterilerin şubeye gitmesinin yavaş yavaş azaldığını ifade etti. İnsanların artık oturduğu yerden hizmet almak istediğini ve sayfalarca belge okumak veya imzalamak istemediklerini belirtti.

Şube İşlem Sayıları Azalıyor

Akşam açıklamasında şube işlem sayılarının azaldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Şube işlem sayıları azalıyor, buna karşın mobil ve dijital işlerin sayıları artıyor. Ocak 2021’den itibaren yeni mevzuatlarla uzaktan müşteri edinimi dönemi başlıyor. Diğer yandan bankacılık bir güven meselesi hem bireyler hem de şirketler bilgi ve kişisel verilerin gizliliğine önem verirken diğer taraftan banka personeli ile yüz yüze görüşmek, onlara birebir danışmak istiyor. Bu nedenle bu güveni dijital ortam üzerinden sağlamak en büyük hedefimiz. Banka personelimizin müşterilerimize dijital ekranlar üzerinden yüz yüze hizmet verebileceğimiz bir iş modeli üzerinde çalışıyoruz. İhtiyaç anında müşterilerimizin yanında olmak, 24 saate çıkan ihtiyaç anlarında ne zaman bir müşterimizin ihtiyacı olursa yanlarında olmayı, bunu da dijital ortamda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

Etkin ve Verimli Şekilde Kullanmayı Planlıyoruz

“Pek çok bankacılık işleminin artık elektronik ortamda yapılabildiğinin altını çizen Akşam, fiziki nakit hareketleri dışında müşterilerin şubelere gelmediği günlerin yakın olduğunu dile getirerek, ‘Müşteri deneyimini mükemmelleştirmeyi, onlar için uygun dijital ortamlar oluşturmayı ve bu ortamları etkin ve verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz.”

Yüzde 40 Büyüme Ön Görülüyor

“Yılı yüzde 40 dolayında bir büyüme ile kapatmayı ön görüyoruz. Dijitalleşmenin getirdiği hızlı ve çevik çözümlerle bu büyümeye ulaştık. Dijitalden müşteri edinimimiz geçen sene ile kıyaslandığında 6 kat arttı. Mobil müşteri aktifleşmesinde ise yine yüzde 50’ye varan oranlarda artış gerçekleşti.”

Türkiye Finans Bilgi Sistemleri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek de konuya yönelik olarak bankacılık sektöründeki dijitalleşme sürecini doğru yönetmenin bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Beklentileri iyi anlamak sayesinde doğru çözümler sunulabileceğini dile getirdi. Öbek açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Pandemi nedeniyle hayatımız, alışkanlıklarımız, iş yapış biçimlerimiz büyük ölçüde şekil değiştirdi, çok kısa sürede daha hızlı dijitalleştik. Biz, bu değişimi kendi sektörümüzde, finansal hizmetlerde de net bir şekilde görüyoruz. Fintech’ler, API’ler, açık bankacılık gibi kavramlar son yıllarda hayatımıza girmesine rağmen çok kısa süre içinde bizim için önemli başlıklar haline geldi. Dijitalleşme odağımızın önemli bir kısmı, açık bankacılık vizyonu. Finansal işlemlerde sınırları ortadan kaldıran açık bankacılık vizyonu doğrultusunda fintech’lere destek olmayı, ortak projeler geliştirmeyi önemsiyoruz. Türkiye’de yıllar önce ilk API marketi hayata geçiren bir banka olarak ülkemizin ve sektörümüzün içinde bulunduğu dijital dönüşümde aktif rol almaktan, yaptığımız yenilikçi işlerle sektörümüze rekabetçi gücü yüksek ürün ve hizmetler katmaktan gurur duyuyoruz.”