Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, pandemi dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgın döneminde mobil ve internet bankacılığı alanındaki müşterilere sunulan hizmetlerle ilgili olarak da bilgi verdi. Yakın gelecekte bankacılık sektöründeki teknolojik gelişmeler hakkında da değerlendirmeler yaptı.
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi açıklamasında, “Dijital ve mobil bankacılık kullanımı her geçen gün daha da artarken, bankacılık sektörünün sıradaki dönüşümü ‘açık bankacılık’ olacak.” ifadelerine yer verdi.
TEB İyileştirmeye ve Geliştirmeye Devam Ediyor
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile birlikte ekonomide, iş yapış şekillerinde ve sosyal hayatta pek çok değişimin yaşandığını vurgulayan Mendi, TEB olarak hızlı ve etkili bir şekilde davrandıklarını belirtti. Bu dönemde, alınması gereken önlemleri çok hızlı bir şekilde devreye soktuklarını da söyleyen Mendi, müşterilerin bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak adına dijital kanallar üzerinden yardımcı olduklarını ifade etti. Ek olarak müşteri iletişim noktalarında pratik çözümler sunduklarını, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.
Kimlik Doğrulama Özelliği Eklendi
Gökhan Mendi, kişisel bankacılık asistanı olan TELEPATİ’ye kimlik doğrulama özelliğini de eklediklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak Mendi şu açıklamayı yaptı:
“Artık TELEPATİ kullanıcıların hesap ve kart bilgileri ile ilgili birçok soruyu anında cevaplayarak müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmada önemli bir rol alıyor. Bununla birlikte, CEPTETEB mobil uygulamamız içerisinde bulunan canlı yardım özelliğimiz sayesinde müşterilerimize bulundukları yerde, cep telefonlarından, bankacılık ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili anında bilgi verirken, dijital bankacılık kanallarımızın kullanımı ile ilgili gelen soruları da hızla cevaplayarak dijital finansı herkes için kullanılabilir hale getiriyoruz.”
Mobil Bankacılık Kullanan Kişi Sayısı 2 Milyona Yaklaştı
Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi 2015 yılından bu yana CEPTETEB markası adı altında dijital bankacılık hizmetlerini verdiklerini ifade etti. Dijital bankacılık ile birlikte müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmaya odaklandıklarını söyledi. CEPTETEB kullanıcı sayısının bugün 1,3 milyonu geçtiğini, mobil bankacılık kullanan müşterilerin sayısının da 2 milyona yaklaştığını vurguladı. Düzenli olarak online bankacılık kullanan müşterilerin yüzde 65’ten yüzde 90’a yükseldiğini de söyledi.
Mendi, “Bankamızın bireysel müşterilerinin kullandığı her iki krediden biri ise başvuru aşamasından onay sürecine kadar tamamen dijital kanallar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Örneğin, CEPTETEB’in en çok kullanılan hizmetlerinden Finans Koçu’nu mobil uygulamamızda da hizmete açarak müşterilerimizin bütçelerini mobil ortamda yönetebilmesini ve analiz yapabilmesini sağladık.” şeklinde konuştu.