Türkiye İnovasyon Haftası 2 Gün Sonra Başlıyor!

Türkiye İnovasyon Haftası 2 Gün Sonra Başlıyor!
Türkiye İnovasyon Haftası 2 Gün Sonra Başlıyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ve Ticaret Bakanlığı Koordinasyonu ile birlikte 2012 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası’nın başlamasına iki gün kaldı! 25 – 26 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşecek olan haftaya bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın nedeni ile online olarak katılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Küresel ticarette önemli bir dönüşüm sürecinin arifesindeyiz. Bu süreçte rekabet, sadece ‘fiyat odaklı’ olmayacak. Yeni normalde, ‘sürdürülebilirlik’, ‘güvenli ve çevreci üretim’ ve ‘katma değer’ başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak” dedi.

Gülle Etkinliğin Detaylarını da Paylaştı

TİM Başkanı İsmail Gülle, gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili olarak detayları da paylaştı. Bu yıl pandemi süreci nedeniyle yoğun ve titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirten Gülle, tüm hazırlıkların 15 gün sürdüğünü dile getirdi. Türkiye İnovasyon Haftası’na her yıl olduğu gibi, bu yılda yoğun bir ilgi gösterildiğini ifade etti.

Hafta boyunca gerçekleşecek olan panel programlarının listesi şu şekilde açıklandı:

Etkinlikte düzenlenecek paneller şu şekilde sıralandı;

  1. Dijitalde İnovasyon
  2. Sağlıkta İnovasyon
  3. Eğitimde İnovasyon
  4. İhracatta İnovasyon
  5. Hizmet İhracatında İnovasyon
  6. Sosyal Medya ve Sosyal Yaşamda İnovasyon
  7. Sporda İnovasyon
  8. Yeni Nesil Milli Ekonomi ve İnovasyon
  9. Medyada İnovasyon
  10. Estetikte İnovasyon

 “İnovasyon alanlarında atacağımız her adım, ihracatla yükselen Türkiye’nin teminatı olacaktır”

Gülle açıklamalarında ek olarak, ihracatta katma değerin ve yüksek teknolojili ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalar içerisinde bulunduklarını söyledi. Bu dönemde bu tür çalışmaların daha çok önem kazandığını belirtti. AR-GE, inovasyon ve girişimcilik konularının ön plana çıktığını; ihracatçıların nicelik yerine, niteliğe odaklanmasını tavsiye ettiklerinin de altını çizdi. TİM Başkanı Gülle açıklamasına şu sözleriyle devam etti:

“Stratejik sektörlerimizdeki bu başarıyı, tüm sektörlerimize yaymalıyız. Bu anlamda, Türkiye İnovasyon Haftası’nı eğitimden sanata, bilimden sağlığa, ihracattan dijital ve sosyal medyaya, her alanda etkili, tüm sektörleri kapsayan bir organizasyon haline getirdik. İhracat inovasyonla, Türkiye ihracatla yükselecek. İnovatif Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bugün katma değerli üretim, sürdürülebilirlik, markalaşma ve inovasyon alanlarında atacağımız her adım, ihracatla yükselen Türkiye’nin teminatı olacaktır.”