Ziraat Bankası Ziraat Bank International AG ile İlgili Açıklama Yaptı!

Ziraat Bankası Ziraat Bank International AG ile İlgili Açıklama Yaptı!
Ziraat Bankası, Ziraat Bank International AG ile ilgili açıklama yaptı. Bankanın Almanya’daki iştiraki Ziraat Bank International AG’ye kayyum ya da Alman Kara Para Aklamanın Önlenmesi Yasası’na uyum sağlamak için temsilci atandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haziran ayında yapılan denetimde; sistem altyapısı ve bankacılık iş süreçlerine ilişkin birtakım eksikliklerin devam ettiğinin, yazılım programında da geliştirme ihtiyacı bulunduğunun tespit edildiği aktarıldı. Yapılan denetim neticesinde tespit edilen bulguların, öngörülen takvim içerisinde giderilmesi konusunda BaFin ile mutabık kalındığı ifade edildi.

“Kayyum ya da temsilci atandığı iddiaları asılsız”

Banka tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde yer aldı:

“İştirakimiz, faaliyetlerine ilişkin tüm kararlarını, Alman Bankacılık Kanunu ve ilgili tüm düzenlemelere uygun bir şekilde, kendi bünyesinde ve tam bağımsız şekilde almaktadır. Denetim bulgularının giderilmesi süreci de üzerinde mutabık kalınan takvime uygun şekilde yürütülmektedir. Dolayısıyla Banka’ya kayyum ya da Alman Kara Para Aklamanın Önlenmesi Yasası’na uyum sağlamak için temsilci atandığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan, Ziraat Bank International AG, gerçekleştirilen rutin bağımsız denetimler sonucunda Alman Kara Para Aklamanın Önlenmesi Yasası kapsamında herhangi bir yaptırım ya da cezaya da maruz kalmamıştır.”