Ziraat Bankası Dördüncü Şubesini Özbekistan’da Açtı!

Faaliyet ağını genişletmeye odaklayan Ziraat Bankası dördüncü şubesini açtı. Ziraat Bankası’nın iştiraki olan Ziraat Bank Özbekistan, Özbekistan’ın Taşkent’te bulunan Operu, Yunusabad ve Kurumsal şubesinden sonra Semerkant’ta açıldı. Açılan bu şube ile birlikte Ziraat Bankası’nın yurt dışı iştirak ve şubesi sayısı 109’a ulaştı.

Özbekistan’ın İlki

Ziraat Bankası 1993 yılında Özbekistan’ın “ilk yabancı sermayeli bankası” olarak faaliyet hayatına başlamıştı. Burada Ziraat Bank Özbekistan iştirakini açan banka, ülkedeki bankacılık faaliyetlerini 2017 yılından itibaren yüzde 100 Ziraat Bankası sermayedarlığı ile sürdürmeye devam ediyor. Banka, Özbekistan’daki bankacılık faaliyetlerindeki hacmini üst seviyede tutmak istiyor. Türkiye – Özbekistan arasındaki ticaret hacminin arttırılması ile birlikte Türkiye’deki bankacılık sektöründeki kazanımların, deneyimlerin ve tecrübelerin dost ve kardeş ülke olan Özbekistan’da da sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Ziraat Bankası’nın Özbekistan haricinde Almanya, Karadağ, Bosna, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan’da da iştirakleri bulunuyor. Yurt dışındaki iştirakleri ve şubeleri ile günümüzde 18 ülkede ve 109 farklı noktada küresel bir banka olan Ziraat, varlığını sürdürmeye devam ediyor. Yer aldığı ülkelerin ekonomisine değer katacak faaliyetlerin finansmanına yönelik bankacılık ihtiyaçlarını karşılayan banka, bu ihtiyaçları en etkili şekilde karşılamayı amaçlıyor. Yurt dışında iştirakleri ve şubeleri sayesinde bu ülkeler ile Türkiye arasındaki dış ticaretin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirten banka, yurt dışı ağını genişletmek adına iştiraklerine devam edeceğini de belirtiyor.