Vakıfbank Toplumun Yanında Olmaya Devam Edecek

Vakıfbank stratejik hedeflerini gerçekleştirirken, toplumun refahını artıran finansman desteklerini de bundan sonraki dönemde vermeye devam edeceklerini açıkladı. Vakıfbank tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idare ve temsil ettiği yüzde 43.00’ü A Grubu ve yüzde 15.51’lik hisseye yönelik ilişkin beher hisse değeri belirlendiği açıklanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın açıklanması ve yürürlüğe girmesi ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idare ve temsil etmekle yükümlü olduğu yüzde 58.51’lik banka hisselerinin bunan sonraki dönemde Hazine’ye devredilmesine karar verilmiş ve ardından süreç başlamıştır. Devir işlemi, Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yürürlüğe girmesi ile birlikte bir haftalık süreç içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Devir işleminin gerçekleştirilmesi ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün asli faaliyetlerini daha etkin biçimde yerine getirmesi amaçlanmaktadır. Bankanın sermaye yapısının da bu noktada güçlendirilmesi ve daha kaliteli hizmetler vermesi bekleniyor. Ortaklık yapısı içerisinde meydana gelen değişiklikte başka bir amaç bulunmamaktadır.

Hisse devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte insan modeli, iş modeli ve yaklaşımda herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Bundan sonraki dönemde bankanın altyapısının güçlendirilmesi bekleniyor. Banka toplumun refahını artıracak olan finansman destekleri vermeye devam edecek. Bu durum toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiriyor.’ İfadeleri kullanıldı.