Vakıfbank Yurt Dışından 250 Milyon Dolarlık Yeni Kaynak Temin Etti

Vakıfbank Yurt Dışından 250 Milyon Dolarlık Yeni Kaynak Temin Etti

Vakıfbank, Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarında öncü ve yenilikçi banka olarak yeni işlere imza atmaya devam ediyor. Banka, son gerçekleştirmiş olduğu iki farklı işlemle birlikte, yurt dışından yaklaşık olarak 250 milyon dolar tutarında 1 yıl vadeli yeni kaynak temin etti.

Pandemi nedeniyle küresel piyasalar içerisindeki artan belirsizliğe rağmen 2021 yılında toplam 5,4 milyar dolar kaynak sağlayan banka, 2022 yılına 250 milyon dolarlık yeni kaynağı ile başladı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Sendikasyon, seküritizasyon, Eurobond ve Çin Kalkınma Bankası’ndan temin ettiğimiz kredilerle birlikte 2021 yılında yurtdışından ülkemize uzak ara en çok kaynak getiren banka olduk. Üstelik bu kaynakların çoğunu sürdürülebilir temalı olarak sağladık. Yaptığımız her bankacılık işleminde, attığımız her adımda hem çevremizi hem de toplumumuzu işimizin merkezine koyduğumuzu her zaman vurguladık” dedi.

“Türk bankacılık sektörüne duyulan güvenin en anlamlı göstergesi olmuştur”

Bölgesel riskler ve küresel piyasalar içerisinde artan endişelere de değinen Üstünsalih açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“VakıfBank olarak zorlukların ön planda olduğu bir ortamda dahi ülkemize yurtdışından yeni kaynak getirmeye devam ediyoruz. Bu dönemde, iki farklı yapı altında gerçekleştirdiğimiz işlemlerle 1 yıl vadeli yaklaşık 250 milyon dolar kaynak temin etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şüphesiz ki, söz konusu işlemler böyle bir küresel ortamda da olsa, VakıfBank markasının, bilinirliğinin ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvenin en anlamlı göstergesi olmuştur. Elde ettiğimiz bu kaynakları her zaman olduğu gibi, başta imalatçı, ihracatçı firmalarımızın ve istihdamı destekleyen projelerin finansmanında kullanmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bu işlemlerin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kreditör bankalara teşekkürlerimi iletiyorum.”