Yapı Kredi Sağlık Kuruluşları İçin 10 Milyon TL Destek Verdi

Yapı Kredi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastanelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak ayırdığını açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık kuruluşlarının ihtiyaç duymuş olduğu tüm teçhizat ve sarf malzemelerinin karşılanması hedeflendi. Kuruluşların güçlenmesi için de bu fonun destek olacağı bildirildi. Banka toplamda 10 milyon TL kaynak ayırdığı belirtti.

Öncelikli Hizmetler Sunuluyor

Yapı Kredi Bankası, ayırmış olduğu kaynak ile birlikte sağlık kuruluşlarında çalışan personellere ve sağlık kuruluşlarına tam destek olduğunu duyurdu. Acil ihtiyaç duyulan tüm teçhizat ve sarf malzemeleri için 10 milyon TL kaynak ayırdığını açıklayan banka, kuruluşların bu kaynak ile birlikte daha da güçleneceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Koç Topluluğu tarafından yapılan yönlendirmeleri dikkat ile takip ettiklerini belirten banka, uygulanan geniş tedbirlere paralel olarak topluma sunacakları kaynak ve katkıları devam ettireceklerini ifade etti. Yaşanan bu zor dönem içerisinde sağlık çalışanlarına, bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken yeni bir sistem başlatacaklarını duyurdu. Tüm işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için Çağrı Merkezi tarafından öncelikli hizmetler sunduklarını dile getirdi.

Banka, salgının toplum sağlığı ve ülke ekonomisindeki olumsuz etkilerini en az seviyeye indirebilmek için tüm gerekli tedbir ve önlemleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeye çalıştıklarının da altını çizdi. Ülke ve millet için de var gücüyle çalışacaklarını, bu çalışma modeli ve anlayışına devam edeceklerini söyleyerek açıklamasını tamamladı.