Yapı Kredi Sendikasyon Kredisi Tutarını Arttırdı

Yapı Kredi Sendikasyon Kredisi Tutarını Arttırdı
Yapı Kredi Sendikasyon Kredisi Tutarını Arttırdı

Yurt dışındaki çeşitli kurum, kuruluş ve şirketlere başarılı bir şekilde sendikasyon kredisi sağlayan Yapı Kredi Bankası, kredi tutarını arttırdığını açıkladı. Geçtiğimiz Ekim ayında, yeni katılımlara açık olduğunu ve sendikasyon kredisi tutarını akordeon özelliği ile birlikte arttırabileceğini duyurmuştu. Kredi için başvuruda bulunan yeni katılımcıları, banka geri çevirmedi.

Böylelikle sendikasyon kredisinin tutarını arttıran ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden de açıklama gerçekleştiren Yapı Kredi, ABD Doları ve Euro olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan kredi miktarını yükseltti.

805 Milyon ABD Doları

Banka tarafından KAP üzerinden yapılan açıklama şu şekilde yer aldı:

“Bankamızca 28.10.2020 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile; 367 gün vadeli 284 milyon ABD Doları ve 440.5 milyon Avro tutarında iki ayrı dilimden oluşan yaklaşık toplam 805 milyon ABD Doları sendikasyon kredisi anlaşması imzalandığı ve sözleşmeye eklenen akordeon özelliği ile birlikte yeni katılımlarla sendikasyon kredi tutarı artabileceği duyurulmuştu. İlave katılım neticesinde Bankamızca sağlanan sendikasyon kredisi tutarı 334 milyon ABD Doları ve 440.5 milyon Avro olmak üzere yaklaşık toplam 855 milyon ABD Doları olarak gerçekleşmiştir.”

Müşteri Odaklı Bankacılık Anlayışı

Banka geçtiğimiz ay 20 ülkeden 38 bankanın katılımı ile sendikasyon kredisi gerçekleştirmişti. Krediye eklemiş oldukları akordeon özelliği ile ilgili olarak Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün şu açıklamayı yapmıştı:

“Yapı Kredi olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde de ülkemize ve topluma karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirebilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; uygun faiz oranları ile kullandırılan bu sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanına yönlendirilecek. Önümüzdeki dönemde de müşteri odaklı bankacılık anlayışımız doğrultusunda ihracatı ve reel sektörü; dolayısıyla ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz.”