Alternatifbank İlk Çeyrekte Yüzde 8 Büyüdü

Alternatifbank, yılın ilk 3 aynı kapsayan ilk çeyrekteki finansal gelişimini açıkladı. Aktiflerini geçen yıl sonunun rakamlarına göre yüzde 8 oranında büyüterek 32,6 Milyar TL seviyesine yükselten Alternatifbank, aynı zamanda nakdi ve gayri nakdi gelirleri ile ekonomiye 28,2 Milyar TL destek sağlamış oldu.

Alternatifbank Sermayesini 307,7 Milyon TL Arttırdı

Yılın ilk çeyreğinde yüksek miktarda yükseliş sağlayan banka, aynı zamanda mevduat hacmini 16,2 Milyar TL seviyesine taşımayı başardı. Bu dönem boyunca güçlü sermaye yapısını koruyan banka, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 18 oranını geçerek, sektörün var olan ortalamasının üzerine geçti.

Banka, konsolide net karını 40,3 Milyon TL olarak açıkladı.

Alternatifbank açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Banka olarak böylesi zorlu dönemlerde tüm eforumuzu müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya odaklıyoruz. Müşterilerimizin finansmana erişmesine, kredi ve yeniden yapılandırma gibi taleplerine hızla cevap vererek ekonomiye destek olmaya devam ediyoruz. Geçen yılın sonuyla kıyasladığımızda kullandırdığımız kredilerde ve aktiflerimizde yaşanan yaklaşık %8’lik artış bu konuya vermiş olduğumuz önemin bir kanıtı oldu.”

“Bu dönemde öz kaynaklarımız da yıl sonuna kıyasla %17 oranında artış gösterdi. Salgın dönemi içerisinde olmamıza rağmen gerçekleştirdiğimiz son sermaye artışı ise hissedarımız Commercial Bank’ın bankamıza ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin somut göstergelerinden biri olarak kaynaklarımızı arttırmamıza önemli bir katkı sundu.”

2020 yılının ilk çeyreğini kar ile kapatan banka, salgın dönemini başarılı yöneten kurumlar arasında yer aldı.