Kuveyt Türk İnovasyon Merkezini Açtı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası, müşteri deneyimlerini ölçen, çalışma standartlarını yükselten ve geleceğin finans sektörünü şekillendirmek amacıyla yenilikçi fikir ve projelerini sunan bir banka olmaya devam ediyor. Bunun için inovasyon merkezini açan banka, “Innhouse” ismini verdiği inovasyon merkezini; farklı, özgün ve fonksiyonel mimarı tasarımıyla açtı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Kuveyt Türk, inovasyonu ve sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerine entegre etmek amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Banka aynı zamanda sektör içerisinde iki adet AR-GE merkezine sahip olan tek finans kuruluşu olması ve 2017 yılında kurmuş olduğu Lonca Girişimcilik Merkezi ile girişimcilere yönelik desteğini sürdürmesi ile biliniyor.

Biyo-inovasyon Konseptli Yeni Nesil Merkez

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından kurulan “Innhouse” inovasyon merkezi, “biyo-inovasyon” konseptli olmasıyla da dikkat çekiyor. Yeni nesil inovasyon merkezi olan “Innhouse”, yenilikçi fikirleri desteklemek ve çalışan personellerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğu ifade ediliyor. Bu sayede çalışanların aidiyet duygusunu da arttırmayı hedefleyen banka, çalışanlar arasında yenilikçi ve girişimci fikirlere sahip olan kişileri de projelerini geliştirmek amacıyla desteklemeyi istiyor.

Söz konusu olan inovasyon merkezinde müşteri deneyimlerini inceleyecek sistemler bulunuyor. Çalışma standartlarını yükseltmek ve geleceğin finans sektörünü şekillendirecek projeler üretilmesini sağlayacak sistemler de yer alıyor.

Strateji Toplantıları ve Dijital Sohbetler Düzenlenecek

Merkezin proje geliştirmeye ek olarak çalışanlar tarafından düzenlenecek etkinliklere ev sahipliği yapacağı da ifade ediliyor. Özgün iş fikirlerinin hayata geçirilmesinde etkili olmanın haricinde çalışanlar tarafından yapılacak beyin fırtınası toplantıları, strateji toplantıları, çalıştaylar, dijital sohbetler ve müşteri deneyimi çalışmalarının da burada yer alacağı dile getiriliyor.

Merkezin tamamen “biyo-inovasyon” yani doğa ile uyumlu, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulmuş olması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Konuya yönelik açıklamalarda bulunan Kuveyt Türk Strateji, İnsan Kaynakları ve Dijital Dönüşüm Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Rotamız dijital, odamız insan” yaklaşımı ile dijital dönüşüm yolculuğunda yer aldıklarını ifade ediyor. Aslan açıklamalarında şu cümlelere yer veriyor:

“Innhouse’u, çalışanlarımızın kendilerini iyi hissedecekleri ve müşterilerimiz için yenilikçi fikirler üretecekleri bir merkez olarak biyo-inovasyon yaklaşımıyla tasarladık. Müşteri deneyimi, tasarım odaklı düşünme, finansal teknolojiler ve dijital sohbetler gibi konular merkezimizin önceliğinde yer alacak. Sadece çalışanlarımız değil yenilikçi fikri olan herkes Innhouse’da çalışarak, inovasyon merkezinin imkanlarından yararlanabilecek. İnovasyon merkezimizde geniş bir vizyonla yarına hitap eden, deneyimi önceleyen, çalışma standartlarını yükselten ve geleceğin finans sektörünü şekillendiren yenilikçi fikir ve projelerin üretilecek olması bizleri heyecanlandırmaktadır. Innhouse’un ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.”