Ziraat Bankası Esnaf Destek Paketi Sanayicileri de Korudu!

Ziraat Bankası oluşturduğu Esnaf Destek Paketi ile sanayicilerin de yanında oldu! Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde üretmiş olduğu tekstil boyama makineleri ile bilinen Saver Makine, Ziraat Bankası’nın destek paketinden yararlandı. Bu zorlu süreç içerisinde işçi çıkarmadan üretimine devam edebildi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yer alan Saver Makine, üretmiş olduğu makinelerin yüzde 50’sini yurt dışına ihraç eden üretim fabrikalarından biri. Fabrikanın ürünü olan tekstil boyama makineleri, 5 bin metrekare kapalı alan içerisinde 55 personel tarafından üretilmekte. Yaklaşık 25 yıldır bu sektörde olan fabrika, makinelerin yüzde 50’sini 9 ülkeye ihraç ediyor.

Firmanın Genel Koordinatörü olan Ahmet Alkan, kullandıkları Esnaf Destek Paketi ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt içerisinde ve yurt dışında tekstil lokasyonu bulunan bölgelere makine gönderimi yaptıklarını dile getirdi.

Ekonomik Yönden Olumsuz Etkilendik

Alkan yaptığı açıklamalarda dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle fabrikalarının ekonomik yönden olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle Ziraat Bankası’na giderek kredi talebinde bulunduklarını ifade etti. Alınan kredi sayesinde dönemi atlattıklarını belirtti.

Firmanın ticari faaliyetlerinin de olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen Alkan, devletin bu alanda kendilerine destek olduğunu ifade etti ve açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Ziraat Bankası aracılığıyla, çok kısa bir sürede olumlu yönde karşılık bulan krediyi kullandık. Bu kredi bize can suyu gibi geldi. Bu sayede işçilerimizi işten çıkarmadık. Normal çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece bulaşıcılığı engellemek adına bir kısım personelimizi izne gönderdik fakat biz faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum; onlara çok teşekkür ediyorum. Bu kredi gerçekten yüzümüzü güldürdü.”