Ziraat Bankası’ndan Çiftçilere Büyük Destek Geliyor!

Beştepe’de 3. Kez Türkiye Tarım Orman Şurası düzenlendi. Bu Şura’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçilerin desteklenmesi için gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, Ziraat Bankası’nın çiftçilerle birlikte daha çok iletişimde olacağının ve kredilerde bugüne kadar yapılmamış olan büyük bir dayanışmanın gerçekleştirileceği paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip açıklamalarında müjdeyi verdi. ‘Ziraat Bankası ile görüşme yaptık. Ortak bir noktada buluştuk. Bundan sonraki dönemlerde banka mutlaka çiftçilerle daha geniş kapsamlı bir iletişime girecek. Bunun yanı sıra daha etraflıca ve kapsamlı bir şekilde, verilecek krediler çerçevesinde büyük bir esnekliğe girilmesi de bekleniyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilmemiş bir dayanışmanın oluşması bekleniyor’ dedi.

Şura’nın düzenlenmesi, çiftçilerin şikayetlerinin dinlenmesi, şikayetlerin çözülmesi ve bu noktada yeni çalışmaların yapılması için bir fırsat olarak görülüyor. Türk tarımı ve ormancılık sistemi hakkında şimdiye kadar daha kapsamlı çalışmaların yapıldığı belirtildi. Bundan sonraki süreçte de gelen önerilerin özgürce ifade edilmesi için bir ortam hazırlanması bekleniyor.

‘Tüm Süreci Yakından Takip Edeceğim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan -, Türk tarımının ve ormancılığın geliştirilmesi konusunda, Türk çiftçiliğinin desteklenmesi için alınması gereken tüm planların yakından takipçisi olacağını ve kararların duruma göre devreye gireceğini belirtti. Ziraat Bankası’nın yaptığı iş birliği sonrasında çiftçilerin tüm sorunlarının desteklenmesi ve bununla birlikte bir dayanışma içerisine girilmesi için nasıl bir yol haritası izleneceği özellikle belirtildi.