Ziraat Katılım Bankası Yünsa Makinelerini 35 Milyon Liraya Satın Aldı

Ziraat Katılım Bankası, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Konyalı iş insanı Mustafa Sürmegöz’e ait Sürmegöz Tekstil’in yüzde 50’sini satın almıştı. Yapılan bu işlemden hemen sonra yine aynı yılın Ağustos ayının sonunda Sümergöz Tekstil, Sabancı Holding’e ait olan Yünsa’yı devralmıştı. Devir işleminde de Sabancı Holding’e 70 milyon Türk lirası ödenmişti.

9 Ay Sonra Bir Devir Daha

Sümergöz Teksil tarafından satın alınan Yünsa, bir kez daha devir işlemi yaşadı. Aradan geçen 9 aydan sonra Yünsa ve makinelerini Ziraat Katılım Bankası satın aldı. Yapılan devir işlemi ile ilgili olarak bankadan açıklama da yapıldı. Yapılan açıklama içerisinde devir işlemin 35 milyon Türk Lirası tutarında gerçekleştiği belirtildi. Yünsa gerçekleştirilen bu satış işleminin ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada makinelerini kiralama yoluna gittiği anlaşılan Yünsa’nın “Şirketimizin 31.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı’na istinaden, orta ve uzun vadede likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu makinelerin 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun 18.Maddesi çerçevesinde Sat ve Geri Kirala (Sell and Leaseback) yöntemi ile Ziraat Katılım A.Ş.’ye satılıp, hemen geri kiralanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.