2019 Yılının En Popüler Girişim Alanları!

2019 yılının en popüler girişim alanlarını takip etmek, fırsatları ve sermayenizi değerlendirmek açısından oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji ve iş dünyası, yatırımcılara sürekli olarak farklı girişim alanları sunmaktadır.

Farklı girişim alanlarını değerlendirmek ve iş dünyasında pazar payı, rekabet ve sürdürülebilir gelişim elde etmek için büyük bir potansiyele sahip olmak gerekir. Bunun içinde tüketicilerin dikkatini çeken, hedef kitlenin yoğun ve aktif bir şekilde olduğu alanların tercih edilmesi önemlidir.

Son zamanların en popüler girişim alanı olan “Nesnelerin İnterneti”, 2025 yılına kadar genişlemesi ve gelişmesi beklenen bir mecra olarak görülüyor. “Internet of Things” olarak da bilinen ve her türlü nesnenin internet üzerinde erişim haline gelebilmesine yarayan bu alan sayesinde günümüzde 40 milyar nesnenin internet üzerinde var olmasını sağlıyor. 2025 yılında ise pazarın 11 trilyon dolara varacak bir büyüklüğe sahip olacağı düşünülüyor. Bu nedenle, yatırım yapacak kişilerin nesnelerin interneti konusundaki girişim alanlarına yönelmesi öneriliyor.

Bir diğer alan ise FinTech yani finans teknolojisi olarak görülüyor. Finans sektöründe deneyimli ve bilgili olduğunuza inanıyorsanız, sektör hakkındaki hizmetleri sunacağınız bir girişim alanına yatırım yapabilirsiniz. 2018 yılında yatırımcılar tarafından finans teknolojisi alanına 22,5 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleştirildi. FinTech alanı, Türkiye’de de gelişen bir alan olarak yer alıyor. Özellikle melek yatırımcılar ve girişimciler tarafından bu alan sürekli olarak aktif tutuluyor.

FinTech gibi teknoloji alanında gerçekleşen bir diğer girişim alanı ise sigorta teknolojileri olarak yer alıyor. Günümüzde bu girişim alanına “InsurTech” deniyor. Sigortacılık alanının teknolojiyle buluşmasını sağlayan bu sektör, her türlü sigortacılık faaliyetinin teknolojik açıdan gerçekleştirilmesini sağlıyor. Sigorta şirketleri, acenteler, bankalar gibi birçok kurum, sigortacılık faaliyetlerini artık internet ortamı üzerinden gerçekleştiriyor. Son 2 yıl içerisinde popüler bir hale gelen InsurTech, küresel alanda 1,3 trilyon dolar değerindeki bir pazar büyüklüğüne sahip… Yapılan girişimlere bakıldığında ise 2018 yılının sadece ilk çeyreğinde bu alana 724 milyon dolar yatırım yapıldığı biliniyor.

Ve elbette 2019 yılının en popüler girişim alanı “E-ticaret” olarak yer alıyor. Elektronik ve sanal sistemler aracılığıyla ürün ve hizmetlerin satın alınmasını sağlayan bu ortam, dünya çapında en büyük perakende ağını girişimcilere sunuyor. Yapılan araştırmalara göre son iki yıl içerisinde e-ticaret alanındaki pazar büyüklüğü 2,3 trilyon dolara ulaşmış durumda. Bir diğer araştırmaya göre de pazarın her yıl en az yüzde 20 oranında büyüdüğü de belirtiliyor.

2021 yılına gelindiğinde pazarın 4,5 trilyon doları geçeceği ifade ediliyor. Türkiye’de E-ticaret alanının pazar büyüklüğü ise 2016 yılında hesaplanan rakamlara göre 30,8 milyar Türk Lirası değerinde yer aldı ve pazarın Türkiye’deki büyümesi ise her yıl en az yüzde 30 oranında gerçekleşmekte. Bu durumda girişim alanı olarak yatırım yapacak kişilerin pazardan pay alabilmesini oldukça kolaylaştıran bir durum haline getiriyor.