İş başvurusu yapacak adayların, başvuru yapacakları iş pozisyonuna yönelik becerilere sahip olduklarını belirtmek için, özgeçmişlerindeki beceriler bölümünü doğru bir şekilde doldurması gerekir. Başvuru yapılan iş alanının gereksinimlerini kişiselleştirebilecekleri bir alan olan beceriler bölümü ile pozisyon ne kadar uyumlu olursa, adayların işe alınma şansı o kadar artar. Eğer başvurunuzu idari işler birimine yönelik yapıyorsanız, Microsoft Office programlarını kullandığınızı beceriler bölümüne ekleyebilirsiniz. Teknolojiye yönelik bir şirketse, programlama dilleri, yazılımları yazılabilir.
Etkili bir özgeçmiş hazırlamak için beceriler bölümüne de dikkat etmek gerekir. Bankacılık sektöründe yer alan adayların Microsoft Office yerine beceriler kısmına etkili iletişim ve ikna kabiliyeti yazması önemlidir. Beceriler bölümü, başvurulacak şirkete göre düzenlenmelidir. Şirket yetkilileri, başvurunuzu değerlendirirken mutlaka bu bölüme bakmaktadır. Hangi alanlara hakim olduğunuzu bilmek ve becerilerinizi öğrenmek isterler. İşe alım gerçekleştikten sonra becerilerinizle birlikte şirkete sunacağınız katkıları görmek isterler. Bu nedenle beceriler bölümü özenle doldurulmalı, eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır.
Becerilerinizi Nasıl Yazmalısınız?
Becerilerinizi yazarken mutlaka kategorize etmeniz gerekir. Bunun için alt başlıklar kullanabilirsiniz. Örneğin, “Dil becerileri”, “Bilgisayar becerileri” şeklinde gruplar halinde becerilerinizi sıralayabilirsiniz. Becerilerinizle ilgili ayrıntılı bilgi de vermelisiniz. Örneğin “Başlangıç-Orta Seviye-İleri Düzey” şeklinde beceriye hakimiyetinizi belirtebilirsiniz. Microsoft Office programları içerisinde yer alan Word, Excel, Powerpoint gibi programlara sırasıyla hangi düzeyde hakim olduğunuzu belirtmek için bu yöntemi kullanmanız, daha etkileyici ve açıklayıcı olacaktır.