İş Bankası Avrupa’nın En Büyük Satranç Turnuvasını Düzenledi

Türkiye Satranç Federasyonu, 2005 yılından itibaren İş Bankası sponsorluğu ile çeşitli satranç organizasyonları düzenlemeye devam ediyor. Bugün yapılan yeni bir organizasyon sonrasında yine İş Bankası sponsorluğunda Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç şampiyonları Antalya’da başlamış oldu.

Bu şampiyona, Avrupa’nın en çok katılımlı olan satranç şampiyonası olarak ifade ediliyor. Türkiye Küçükler Şampiyonası için bin 874, Yıldızlar Şampiyonası için 600 kişi ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile birlikte toplam 2 bin 557 sporcunun yarıştığı belirlendi. Küçükten büyüğe pek çok sporcunun katılım gösterdiği şampiyona dikkat çekti.

Şampiyona her yıl geleneksel sömestr tatili ile başlıyor. Velilerin de destek olduğu sporcularla birlikte Antalya’nın Belek ilçesinde toplam 7 bin kişi konaklıyor. Sponsorluğu üstlenen İş Bankası’nın Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Ülkemizin doğusundan batısına pek çok okulda çocuklarımızın gelişimi için 25 binden fazla satranç sınıfları açtık.  Küçük büyük demeden pek çok kişinin satranca göstermiş olduğu ilgi bizi çok mutlu etti. TSF ile 15 yıldır sürdürdüğümüz işbirliği çerçevesinde, verdiğimiz çabalarla birlikte satrancı daha fazla kitleye taşıdık. Çocukların ilgisi ve başarısı ile birlikte Türkiye’nin uluslararası platformlardaki başarısını artırmayı ve sesimizi duyurmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de desteklerimizi sürdürüyoruz’ dedi.