2019 Yılında Yapı Kredi’den Ekonomiye Büyük Destek!

2019 yılının finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından Yapı Kredi ekonomiye sağladığı kaynakları da ortaya sermiş oldu. Bankanın 2019 yılında ekonomiye 319 milyar liralık kaynak sağladığı belirlendi. Yapı Kredi’nin 229,4 milyar liraya kadar yükselen toplan nakdi kredileri de son derece dikkat çekti.

Yapı Kredi’nin Türk lirası cinsinden oluşan nakdi kredileri 2019 yılında yüzde 24 oranında büyüdü. 132,6 milyar liraya kadar yükseldiği açıklandı. Bankanın toplam müşteri mevduat hacminin yüzde 13 oranında artış gösterdiği ve 226 milyar liraya kadar yükseldi.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Yapı Kredi Türkiye’nin en köklü finans kurumlarından birisi. Hizmet anlayışımız gereği insanı odaklayan bir bankayız. Sektörde 75. Senemizi kutluyoruz. 2019 yılında karşımıza çıkan tüm sınırları kaldırmak adına elimizden geleni yaptık. Sağladığımız kaynaklar, yeni ürün ve hizmetler ile birlikte ülke ekonomisine çeşitli destekler vermeye devam ettik. Türkiye ekonomisine sağladığımız kaynak, 2019 yılı için 319 milyar lira oldu. Bundan sonraki dönemde de çalışmalarımızı devam ettireceğiz’ dedi.