Halkbank İlk Çeyrekte 825 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Halkbank 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Bankanın toplam mevduatında yüzde 9,9 oranında artış yaşandığı gözlemlendi. Bu artışla 327,2 milyar TL mevduata sahip olan bankanın ilk çeyrek net karı ise 825 milyon TL olarak açıklandı.

Banka tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda aktif büyüklüğünün yüzde 7,5 oranında artış yaşadığı ve 491,2 milyar TL’ye yükseldiği belirtildi. Bankanın aynı döneme ait nakdi kredilerinde ise yüzde 12,5 artış yaşandığı gözlemlendi. Toplam kredilerde ise yüzde 10,6 artış meydana geldi. Böylelikle bankanın toplam kredileri 441,5 milyar TL seviyesine ulaştı.

Bankanın esnaf, sanatkar ve KOBİ’lere özel olarak çözümler üretmeyi sürdüren anlayışı sayesinde KOBİ bankacılığı alanındaki pazar payı ise yüzde 19,4 oranında yer aldı. Bankanın bireysel müşterilerine yönelik sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi bakiyesinin 19,8 milyar TL’ye ve konut kredisinin ise 30,7 milyar TL seviyesine çıktığı da açıklandı.

Halkbank Yeni Yıla Pozitif Başladı

Halkbank’ın yeni yıla pozitif başladığını belirten Genel Müdür Osman Arslan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bankamız bu yılın başında hedeflerini belirlerken istihdama ve ihracata odaklanmıştır, firmaları özellikle bu yönde teşvik edecek ürünlere öncelik vermiştir. Son dönemde yaşananlar, tüm dünyaya yerli sanayilerin önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin bu yönde girişimlerine çok önce başlamasıyla yerli firmalarımızın artan üretim gücü, hepimizi gururlandıran bir tablo ortaya koymuştur. KOBİ Bankacılığı alanında öncülüğünü sürdüren Halkbank, Üreten Türkiye’nin Bankası olma misyonu ile imalat sanayiini desteklemeye kararlılıkla devam edecektir.

Sağlık sistemimiz gibi kamu bankalarımız da salgına karşı mücadelede başarılı bir sınav vermiştir. Tüm personelimizin fedakarlıkla çalıştığı bu dönemde, kurumlarımız aracılığıyla sunulan yeni ürün ve uygulamalar ekonomik istikrarın korunmasına büyük katkı sağlamıştır.”