Kuveyt Türk 1 Milyar TL Net Kar Açıkladı!

Kuveyt Türk 1 Milyar TL Net Kar Açıkladı!
Kuveyt Türk 1 Milyar TL Net Kar Açıkladı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası yılın üçüncü çeyreğine ait finansal verilerini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre 2019 yılının aynı dönemine göre banka net kar oranını yüzde 33 arttırdı. Bu artış ile birlikte bankanın net karı 1 milyar TL olarak açıklandı. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 153 milyar TL’ye ulaşırken, öz varlıkları 7,5 milyar TL büyüdü.

İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden banka, toplanan fon büyüklüğünün 2019 yıl sonuna göre yüzde 39,6 artış yaşadığını ve bu artış ile birlikte 119,3 milyar liraya çıktığını açıkladı. Kullandırılan fon büyüklüğü ise yüzde 36,3 artış ile 78,9 milyar TL’ye ulaştı. Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları içerisinde ilk sırada ve bankacılık sektöründe ise 10’uncu sırada yer alıyor.

“Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ettik”

Konuya yönelik olarak görüşlerini bildiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, pandemi dönemi boyunca ilk günden bu yana reel ekonomiye destek kapsamında hızla harekete geçtiklerini belirtti. Uyan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Normalleşme süreciyle birlikte salgına yönelik tedbirlerden taviz vermeden sahip olduğumuz hızlı ve çözüm odaklı teknolojik altyapımız sayesinde müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. Salgın başladıktan sonra fiziki şube trafiği azalmış, dijital kanallara ilgi artmıştı. Dijital kanallarımıza yönelik ilginin giderek artmasının bir neticesi olarak toplam işlem sayımız salgın öncesi seviyelere ulaştı. Bu durum, vaktiyle teknoloji alanında yaptığımız yatırımların ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. İlerleyen süreçte de yüksek aktif kalitemiz, sağlam teknolojik altyapımız ve etkin insan kaynağımızla müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kuveyt Türk Dijital Kaşif Yoğun İlgi Görüyor

Uyan açıklamasına şu ifadeleri ile devam etti:

“Çocukları bilinçli tüketime, ebeveynleri de çocuklarının geleceğini güvence altına almaya davet etmek amacıyla hazırladığımız Dijital Kaşif ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Çocuklara özel tasarladığımız Dijital Kaşif ürünleri yoğun ilgi görüyor. Dijital Kaşif Katılma Hesabı, Dijital Kaşif Kart ve Dijital Kaşif Mobil Uygulama’dan oluşan yeni ürünler sayesinde çocuklar artık hem harcamalarını kontrol ederek gelecekleri için birikim yapabiliyor hem de finansal okuryazarlık düzeylerini geliştirebiliyor. Yeni ürünlerimize yönelik güzel geri bildirimler alıyoruz.”

“Pek Çok Ödüle Layık Görüldük”

“İnsan kaynakları uygulamalarımız 2020’de birçok ödüle layık görüldü. Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2020 listesine Türkiye’den giren ilk finans kuruluşu olduk. Aynı zamanda Avrupa’da faizsiz finans alanında listeye adını yazdıran ilk finans kuruluşu olma başarısını gösterdik. Dünyanın prestijli iş ödülleri arasında yer alan Stevie Büyük İşverenler Ödülleri 2020’de ise yan haklar uygulamamız Sepetim gümüş, iç iletişim ağımız İyi ki ise bronz ödül aldı. Öğrenmenin değere dönüştüğü Kuveyt Türk Bankacılık Okulumuz da, Brandon Hall Group tarafından düzenlenen Excellence Awards’ta dördü altın olmak üzere 10 ödüle birden layık görüldü.”