ABD’nin En Büyük Bankaları Davalık Oldu

21 Nisan tarihli ‘Wells Fargo’nun Hükümet Destekli Kredilerine Dava Açıldı’ başlıklı haberimizde Maaş Koruma Programı kapsamında Wells Fargo Bankası’na dava açıldığını bildirmiştik. ABD’nin en büyük bankaları arasında olan JP Morgan ve Bank of America Bank da Wells Fargo ile aynı kaderi paylaştı ve davalık olan bankalar arasında yer aldı.

JP Morgan Chase, Bank of America ve Wells Fargo bankalarının davalık olma sebebi ise PeyCheck (Maaş) Koruma Programı kapsamında devlet tarafından sunulan ödeneklerin adil bir şekilde kişilere dağıtılmaması oldu. Yasa dışı ve hileli bir şekilde işlemlerini sürdürmekte oldukları iddia dilen ABD’nin en büyük bankaları arasında yer alan bu bankalar ABD Kaliforniya Merkez Bölge Mahkemesinde ifadelerini sunacaklar.

Hükümet, Ekonomik Krize Karşı 2,2 Trilyon Dolarlık Yardım Yaptı

Hükümet, Covid-13 krizinden olumsuz bir şekilde etkilenen küçük ve orta ölçekli şirketlere toplamda 2,2 trilyon Dolarlık teşvik paketi sundu. Bu paralar bankalara gönderildi. Ancak ABD’nin en büyük banka isimlerinin de içinde yer aldığı birçok banka bu paraların dağıtımını usulsüz bir şekilde sürdürdüğü iddia ediliyor. Bu durum karşısındaki mağduriyetlerini dile getiren küçük ölçekli işletme sahipleri birleşerek haklarını savunmak adına dava açtılar.

Trump tarafından sunulan Maaş Koruma Programı kapsamındaki ücretler ilgili yerlere ulaşmış olması durumunda küçük ölçekli işletmelerin sekiz haftalık nakit akışları sağlanmış olacaktı. Ancak bankaların bu paraları öncelikle büyük işletmelere vermiş olduğu böylelikle daha büyük ücretler kazanmayı hedefledikleri iddiaları ortalığı kasıp kavurdu.

Küçük işletme sahipleri tarafından açılan dava Stalwart Hukuk Grubu aracılığı ile sürdürülüyor.