Akbank 38’inci Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması İçin Başvurular Uzatıldı

Çağdaş sanat üzerine gelişmeleri takip eden, bu alanda sanatçıları teşvik eden ve genç sanatçılara destek olan Akbank, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile iş birliği yaparak “Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması” düzenleyeceğini açıklamıştı. Yarışmanın konusu olarak “Gündelik Yaşam Dair” belirlenmişti.

Tüm Türk vatandaşlarının katılımına açık olan yarışmada adaylar fotoğraf, resim, heykel, video, enstalasyon, cam, baskı, grafik tasarım ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerini kullanarak eserlerini Akbank Sanat’a gönderebilecek.

Jüri Üyeleri de Belirlendi

Bu yıl 38’incisi yapılacak olan sanat yarışmasının başvuru tarihleri ile uzatıldı. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2020 olarak açıklandı. Ayrıca banka jüri üyeleri arasındaki isimleri de belirledi. Bu yıl jüri üyeleri arasında; sanatçı Ayşe Erkmen, Verein K Viyana Kurucusu Dejan Kaludjerovic ve Sergi Küratörü Melih Görgün bulunacak.

Jüri değerlendirmeleri sonucunda yarışmada birinci olan sanatçıya 15 bin lira, ikinci olan sanatçıya 10 bin lira ve üçüncü olan sanatçıya ise 5 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca Resim ve Heykel Müzeleri Derneği’nin “40. Yıl Özel Ödülü” kapsamında ilk üçe giren sanatçılar ve eserleri takdim edilecek. Tüm bunlara ek olarak jüri tarafından sergilenmeye uygun görülen eserlerin tamamı Akbank Sanat galerisinde sanatseverler ile buluşturulacak.