Alternatif Bank “Dış Ticaret Danışman Hattı” Oluşturdu

Alternatif Bank, ihracat ve ithalat yapan ya da yapmayı planlayan firmalara destek olmak amacı ile “Dış Ticaret Danışman Hattı” oluşturdu. Bu hat üzerinden firmalara destek olmayı planlayan banka, bilgi desteği sunarak işletme sahiplerinin doğru bir şekilde ticarette yönlendirilmesini sağlayacak.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, banka bu hat üzerinde uzman kadrosunda bilgi ve deneyimi yüksek personellerinin yer aldığını ifade etti. Ayrıca hizmet almak isteyen kişilerin müşterisi olup olmamasının da önemli olmadığını, tüm firmalar için bu hizmetin verildiği de dile getirildi. Firmaların, salgın hastalık ortamı içerisinde şubeye gitmeden ihtiyaç duydukları her alanda doğru bilgiye bu hat üzerinden ulaşabilecekleri de belirtildi. Hizmet almak isteyen kişilerin “444 00 55” numarasını çevirmelerinin yeterli olacağı söylendi.

Alternatif Bank Her Alanda Bilgi Sağlayacak

Firmaların bu hat üzerinden bilgi edinebileceği konular arasında; akreditifler, krediler, garanti mektupları, vergiler gibi alanların yer aldığı da vurgulandı. Ticari faaliyette bulunan ya da bulunmak isteyen kişilerin risk düzeyleri ve bu risk düzeylerini en aza indirme yöntemleri hakkında da bilgi edinebileceği konusuna da dikkat çekildi.

Dış Ticaret Danışman Hattı üzerinden sunulan bilgi ve teknik destek konuları ise tam olarak şu şekilde belirtildi:

“İhracat akreditifleri, ithalat akreditifleri, garanti mektupları, kontr-garantiler, vesaik mukabili işlemler, mal mukabili işlemler, peşin ödeme, transit ticaret, ülke kredileri, ihracat taahhütlü krediler (TCMB reeskont kredileri, Eximbank kredileri, banka kaynaklı krediler), ithalat kredileri, dış ticaret işlemlerinde ortaya çıkan vergiler ve uygulanan uluslararası kurallar.”