İş Bankası’ndan İşletmelere Geleceğe Öde Platformu

Türkiye İş Bankası, koronavirüs nedeniyle ticari faaliyetleri kesintiye uğradığı için zarar eden işletmelere yönelik “Geleceğe Öde” adlı bir platform kurdu. Platformun kuruluşunu, bankanın teknoloji iştiraki olan Softtech yaptı. Söz konusu platform ile salgın sürecindeki maddi mağduriyetlerine çözüm sağlanması düşünülüyor.

Bir Dayanışma Platformu Olarak Geleceğe Öde

Küçük işletmelerin süregelen salgın dönemlerinde ayakta kalmalarına destek olmak üzere kurulan platform, kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet sağlıyor. Faaliyetlerini www.gelecegeode.com üzerinden yürüten platform üzerinden işletmelerin site içerisinde yer alan ürün ve hizmetleri kuponlar ile satın alınıyor. Daha sonra bu kuponlar işletmelerde kullanılabiliyor. Platform üzerine kayıt olan işletmeler, böylelikle kupon halinde satış yapıp daha sonra hizmet veriyor.

Bir nevi ön satış sitesi olan bu platformda müşterilere indirimli fiyatlar ile satışlar yapılıyor. Bu da hem işletmelere hem de müşterilere büyük bir olanak sağlıyor.

Salgın Dönemi Sonrasında da Devam Edilecek

Salgın dönemi sonrasında da kullanımına devam edilmesi düşünülen Geleceğe Öde platformu, uzun soluklu bir hizmet olacağa benziyor.

Platform, İş Bankası ile Öde seçeneği ile İş Bankası bünyesinde yer alan havale, ihtiyaç kredisi ve mobil ödeme gibi farklı ve yeni yöntemleri bünyesinde barındırıyor. Tüm bu ödeme seçenekleri tek bir başlık altında toplanarak kullanıcıya kolaylık sağlıyor

Satış ve ödeme işlemleri İş Bankası hesapları üzerinden gerçekleştirilirse, alışveriş yapılan işletmelerin hesaplarına gerçekleşen havalelerden masraf ücreti alınmayacağı belirtiliyor.