Bankacı Olmak İsteyenlerde Aranılan Özellikler

Bankacılık günümüzde oldukça popüler olan meslek alanlarından biridir. Bankacı olmak isteyen kişilerin, aranılan özellikler hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan bireylerin hayalleri arasında bankacı olmak varsa kendilerinde aranılacak olan özellikleri bilmesi önemlidir.

Bankacı Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması aranılan ilk özelliktir. 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere okunabilecek bölümler ülkemizde mevcuttur.

Bankacı olmak için 4 yıllık olarak okunabilecek üniversite bölümleri; İşletme, İktisat, Muhasebe, amu Yönetimi, Maliye, Bankacılık, İstatistik, Finans, Bankacılık ve Finans bölümleri başta olmak üzere Matematik bölümleri de okunabilmektedir.

2 yıllık olarak okunabilecek üniversite bölümleri; Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, İşletme, Maliye, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Pazarlama yer almaktadır.

Bankacı Olmak İçin Hangi Eğitimler Alınmalıdır?

Bankacı olmak isteyen kişilerin yalnızca üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması yeterli değildir. Eğitim ve öğretim hayatları boyunca çeşitli etkinlikler içerisinde yer almaları, kişisel gelişimlerine katkıda bulunacakları sertifikalı ya da sertifikasız eğitimlere katılarak kendilerini geliştirmeleri önemlidir.

Üniversite eğitimine ek olarak alınabilecek eğitimler arasında; pazarlama, bilgisayarlı muhasebe programları, sigorta ve sigortacılık, beden dili, hukuk, zaman yönetimi, stres yönetimi, liderlik, motivasyon, takım çalışması bulunmaktadır.

Bunun haricinde iletişim alanında becerilere sahip olunabilmesi için etkili iletişim teknikleri, ikna kabiliyeti ve kişisel gelişimi arttıran eğitimlerin alınması da önemlidir. Ekonomik ve finansal alanda bilgilere sahip olunmalı, bankacılık hakkındaki tüm detaylar bilinmelidir.

Bankacı Olmak İçin Aranan Kişisel Özellikler Nelerdir?

Bankacı olmak isteyen kişiler iş başvurusu yapacakları sırada ilanlar içerisinde adaylarda aranan özellikler kısmında aynı niteliklerin istendiğini görebilmektedir. Bankalar adaylarının öncelikle etkili iletişim tekniklerine ve ikna kabiliyetine sahip olmasını beklemektedir.

Ek olarak adaylardan; dikkatli olmaları, düzenli, sistemli ve prensipli çalışmaları, ekonomik ve finansal alanda yaşanan olayları takip etmeleri, güncel olmaları, kendilerini geliştirmeye ve yeniliklere açık olmaları beklenmektedir. Kendine güvenen ve öz saygısı olan kişiler istenmektedir. Giyimine ve dış görünümüne dikkat eden adaylar, ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda adayların sabırlı olması, daima müşteri odaklı çalışabilmesi, müşteri memnuniyetini ön planda tutabilmesi, kurumun vizyon ve misyonuna uyum sağlayabilmesi aranan özellikler arasında yer almaktadır.

Erkeklerin askerlik durumlarını tamamlamış olması erkek adaylar için aranan ilk kişisel özelliklerden biridir. Askerliğini yapmamış olan erkek bankacı adaylarının, banka tarafından işe alımı ne yazık ki oldukça düşüktür. Kurumlar askerliğini yapan adayları işe almak istemektedir.

Bankacı olacak kişinin sayılarla arasının iyi olması da gereklidir. Sayılarla arası iyi olmayan adayların mülakatlardan geçse bile İnsan Kaynakları yetkilisi ile yapacağı görüşmeden başarılı bir sonuç elde etmesi mümkün değildir.

Nasıl bankacı olunur sorusuna ise detaylı olarak buradan yanıt bulabilirsiniz.

Nasıl Bankacı Olunur? Bankacı Olmak İçin Yapılması Gerekenler