Barclays Salgın İçin 2,1 Milyar Sterlin Bütçe Ayırdı

Barclays hesaplamalarında haklı çıkarsa salgının bankaya olan maliyeti 2,1 milyar sterlin olacak.

Bankacılık sektöründe yaşanan ekonomik sorunlar genellikle salgın sebebi ile şirketlerin borçlarını ödeyememesinden oluşuyor. Bankalar tarafından verilen kredilerin ödenemiyor olması da bu ekonomik sıkıntının sürmeye devam edeceği anlamına geliyor.

İngiltere merkezli olan Barclays Covid-19 salgının, kendilerine verebilecekleri mali zararın bilançosunu yaptı ve ortalama bir değer belirledi. Belirlemiş olduğu 2,1 milyar sterlini ise kriz sebebi ile bir kenara ayırdı.

Barclays Vergilendirme Öncesi Karı Yüzde 40 Düştü

Barclays tarafından yapılan açıklamada, bankanın 2020 yılına ait ilk çeyrek raporu dahilinde vergilendirme öncesindeki karının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 azalarak 900 milyon sterline gerilediği öğrenildi.

2020 yılına ait ilk çeyrek raporunda kar oranındaki düşüş Barclays firmasını önlem almaya teşvik etti. Konu ile ilgili açıklama ise Üst Düzey Yöneticisi Jes Staley tarafından yapıldı.

Staley, “2,1 milyar sterlini sunduğumuz kredilerin geri ödenmemesi durumundaki ihtimaller doğrultusunda ayırdık. Bu bütçe ise Covid-19 salgınının bize olabilecek olumsuz etkisi konusundaki tahminlerimizi yansıtmaktadır.” ifadesini kullandı. Sözlerine ise; ekonomik anlamda daralmanın sonucu olarak yaşanan belirsizlik ve düşük faiz sunumları ile birlikte 2020 yılının zorlu bir yıl olacağını öngördüklerini ifade etti.

Ekonominin bozulması ile birlikte şirketlerin iflas etmesi, bünyesinde bulunan çalışanların işten çıkarılması gibi durumlar gün geçtikçe artıyor. Bu durumlarda ise bankalardan alınan kredilerin ödenmesi pek mümkün olmuyor. Barclays tarafından yapılan analizlere göre salgın sebebi ile geri dönüşünü alamadıkları kredilerin toplamı 2,4 milyar sterlin değerine ulaşabilecek.