BBVA Yeni Yıla Kripto Para İle Girecek

BBVA Yeni Yıla Kripto Para İle Girecek
BBVA Yeni Yıla Kripto Para İle Girecek

İspanya’nın en büyük ikinci bankası olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Uzman Coin’de yer alan habere göre kripto para sektörüne adım atıyor. BBVA, kripto para saklama, alım ve satım hizmetleri sunmaya başlayacak.

Toplam varlığı 840 milyar dolar olan BBVA, kaynaklardan alınan bilgilere göre, kripto para hizmeti için uyumluluk sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bu hizmetlerin 2020 Aralık ayına yetişmeyeceği ve 2021 yılında piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor.

BBVA Kripto Paraya Yoğunlaşacak

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın hizmetlerinin doğrudan kripto para üzerine olacağı tahmin edilirken, menkul kıymetler, token gibi ürünlerden uzak duracağı tahmin ediliyor. BBVA kripto para saklama konusunda da Rus bankacılık şirketi olan Gazprombank ile de iş birliği yapan SILO adlı şirketle anlaştığı da kaynaklardan alına bilgiler dahilinde. Gazprombank ise yakın bir tarihte İsviçre’de kripto para hizmetlerini devreye almıştı.

2012 yılında bu yana Blockchain alanında BBVA’nın aktif çalışmalar sürdürdüğü biliniyor. BBVA, 2018 Nisan ayında Blockchain’i kullanarak kredi veren ilk küresel banka olmuştu. Ayrıca petrol devi olarak anılan Repsol ile birlikte kurumsal bankacılığa Blockchain çözümleri geliştirmek için işbirliği yapmıştı. BBVA aynı zamanda Türkiye’de Garanti Bankası’nın da yüzde 49.85’lik hisse payına sahip.