Stevan Van Wyk HSBC’nin Grup Bilişim Müdürü Oldu

Stevan Van Wyk HSBC'nin Grup Bilişim Müdürü Oldu
Stevan Van Wyk HSBC'nin Grup Bilişim Müdürü Oldu

HSBC, Stevan Van Wyk’i Grup Bilişim Müdürü görevine atadı. Information Age’de yer alan habere göreHSBC, müşteri hizmetlerinde yenilikler yapmaya devam etme sürecinde Steven Van Wyk’in deneyimlerinden yaralanacak. Van Wyk, HSBC’nin küresel teknoloji ekibine önderlik edecek. Küresel teknoloji organizasyonunu denetleyecek olan Van Wyk, süreçleri dijital ortama aktarım esnasında robotik, yapay zeka gibi teknolojiyi HSBC’ye sunacak.

Ayrıca, bankanın siber güvenliğini yönetecek ve operasyonel dayanıklılıktan da sorumlu olacak. HSBC’nın Londra’da yer alan merkezinde Van Wyk, liderliğinin dışında müşteri odaklı çalışacak ve yeni yöntemler geliştirecek. Yeni görevinden önce ise yeniliklerden ve teknolojiden sorumlu olduğu The PNC Financial Services Group’ta (PNC Bank) göre yapmaktaydı. Daha öncesinde ise ING Bank’ta grup CIO ve COO olarak görev yapan Van Wyk, Morgan Stanley’de 10 yıl boyunca Bireysel Yatırımcı Grubu için küresel CIO ve COO de dahil olmak üzere pek çok görev yaptı.

Van Wyk: HSBC’ye Katılmaktan Mutluluk Duyuyorum

Van Wyk, “Benzersiz küresel erişimi, çeşitli müşteri tabanı ve güçlü büyüme fırsatları ile HSBC’ye katılmaktan mutluluk duyuyorum. Müşteri deneyimini iyileştirmeye ve farklılaştırmaya devam etmenin yanı sıra hızı ve verimliliği artırmaya devam etmek için teknolojiyi kullanma konusunda büyük bir potansiyel var.” dedi.

Konu hakkında HSBC’nin Grup Operasyon Müdürü John Hinshaw  ise “Steve, finansal hizmetlerde büyük ölçekli teknoloji organizasyonlarını yönetme konusunda güçlü bir geçmişe sahip, oldukça deneyimli bir dönüşüm teknolojisi lideri. Bankanın büyüme planının temeli ve kolaylaştırıcısı olan müşteri odaklı teknoloji stratejimizi uygulamak için Steve ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.