BNP Paribas’ın Yönetim Yapısı İki Parça Olacak

BNP Paribas'ın Yönetim Yapısı İki Parça Olacak
BNP Paribas'ın Yönetim Yapısı İki Parça Olacak

İnstitutional Money’de yer alan habere göre BNP Paribas Almanya, yerel Grup Yönetim Kurulunu genişletecek. Attığı bu adım ile dijitalleşme, İK ve gelecekte sürdürülebilirlik gibi stratejik konulara “daha güçlü bir şekilde odaklanmayı” odaklanacak. Almanya’daki Grup Yönetim Kurulu’na verilecek yeni iki rol ile Eva Meyer yeni yıl ile, Şirket Bağlılığı bölümünden sorumlu olacak.

Eva Meyer  yeni rolü ile grubun kuruluş faaliyetlerini, KSS’yi ve sürdürülebilir işletmeyi bir araya getirecek ve geliştirecek. 2014 yılından bu yana  BNP Paribas CIB’de kariyerini sürdüren Meyer, Kıdemli İlişkiler Müdürü olarak, Frankfurt İş Merkezinde kurumsal müşteriler ile çalışmaktadır. BNP BParibas’ın yeni Şirket Bağlılığından sorumlu olacak Meyer, BNP Paribas Şirket Bağlılığı Direktörü Antoine Sire’a ve BNP Paribas’ın Almanya’daki CEO’su Lutz Diederichs’e bağlı olarak çalışacak.

Yönetim Yapısı İkiye Bölünecek

2020 yılının Şubay ayında kariyerine Almanya ve Avusturya Grup İK Başkanı olarak devam eden Tino Benker-Schwuchow ise yeni yıl ile birlikte Almanya Yönetim Kurulu’nda yerini alacak. Tino Benker-Schwuchow  2015 yılında bu yana BNP Paribas Group’ta kariyerini sürdürmektedir. Benker-Schwuchow BNP Paribas Group Yönetim Kurulu’nda yerini aldıktan sonra Diederichs’e ve uluslararası olarak BNP Paribas Grup İnsan Kaynakları Başkanı olan Sofia Merlo’ya rapor verecek.

BNP Paribas’ın yönetim yapısındaki güncellemeler ileride iki seviye olarak ayrılacak. Bir grup  Almanya’daki Grup Yönetim Kurulu olacak. Diğer grup ise Almanya İcra Komitesi olacak. Almanya İcra Komitesi ise  Almanya’daki BNP Paribas Grubu’nun iş birimlerinin başkanlarından ve gruplararası görevlilerden oluşacak.