VakıfBank 200 Milyon Euro Kredi Anlaşması İmzaladı

VakıfBank 200 Milyon Euro Kredi Anlaşması İmzaladı
VakıfBank 200 Milyon Euro Kredi Anlaşması İmzaladı

Vakıfbank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından “Yeşil Konut Projesi” kredisi için yeni bir anlaşmaya imza attı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “AFD ile imzalamış olduğumuz ‘Yeşil Konut Projesi’ kredisi, sürdürülebilirlik alanında güçlü adımlar atmaya devam ettiğimizin somut bir göstergesidir” dedi.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke ekonomisine değer katan bir anlaşma yapıldı. Türkiye’deki enerji verimliliğini arttırmak için yüksek konut sayısının arttırılmasının amaçlandığı belirtildi. Bu kapsamda da “Yeşil Konut Projesi” hayata geçirildi. Yapılan anlaşmanın 200 milyon avro ve sektörün en yüksek “Yeşil Konut Projesi” olduğu belirtildi.

Vakıfbank İmza Töreni Düzenledi

Vakıfbank ve AFD üst düzey yöneticileri katılımı ile birlikte bankanın genel müdürlüğünde imza töreni yapıldı. Törende konuşma yapan Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih, şu sözlere yer verdi:

“AFD ile iş birliğimizin son halkası olan 200 milyon avro tutarındaki ‘Yeşil Konut Projesi’ kapsamında kredi anlaşmasını imzalamış olmaktan oldukça memnuniyet duyuyorum. Hatırlanacağı gibi AFD ile ilk iş birliğimiz 2017 yılında imzaladığımız kredi ile başlamıştı. Şimdi ise ülkemiz için çok önemli olan ‘Yeşil Konut Projesi’ için yeni bir anlaşma imzalamış bulunmaktayız.”

“Ayrıca, eylül ayında Dünya Bankası ile imzaladığımız kredinin ardından, böylesi zorlu bir yılda dahi uluslararası kalkınma kuruluşlarıyla imzaladığımız ikinci kredidir. Uluslararası piyasalarda olduğu kadar, sürdürülebilir bankacılık alanında da attığımız adımlar ve yaptığımız çalışmalarla Türk bankacılık sektöründe oldukça aktif ve öncü bir konuma sahibiz. Bu alanda son olarak aralık ayının başında 750 milyon ABD doları tutarında mevduat bankaları tarafından gerçekleştirilen ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını başarıyla gerçekleştirmiştik. Şimdi de AFD ile imzalamış olduğumuz ‘Yeşil Konut Projesi’ kredisi, sürdürülebilirlik alanında güçlü adımlar atmaya devam ettiğimizin somut bir göstergesidir.”

“İşbirliğimizi ileri bir noktaya taşımayı umuyoruz.”

“Bu vesileyle bankamıza ve ülkemize olan destek ve güvenleri nedeni ile AFD yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda AFD ile ilişkilerimizin boyutunun ve kapsamının artarak genişleyeceğini ümit ediyorum. Malumunuz olduğu üzere sürdürülebilir bankacılık anlayışını stratejik hedeflerimizin başına koyan bir bankayız. Aynı motivasyon ve ortak hedefleri AFD’nin projelerinde de görmek memnuniyet vericidir. Bundan sonraki süreçte, bu ortak zeminde AFD ile daha büyük iş birliği yapma potansiyelini görüyoruz ve daha pek çok projede bir araya gelerek bu alanda işbirliğimizi ileri bir noktaya taşımayı umuyoruz.”