CRM Nedir? CRM Ne İş Yapar?

CRM açılımı ile “Customer Relationshio Management” yani “Müşteri İlişkileri Yönetimi” anlamına gelmektedir. Müşterilerle verimli ilişki kurulmasını ve ilişkilerin etkin hale gelmesini bu pozisyonda çalışanlar sağlar.

Şirket karlılığını arttırmak için müşterilerle etkili ve verimli bir iletişim kurulması gerekir. Potansiyel müşteri kitlesi belirlenerek verimli ilişkiler kurulması şirketin büyümesini ve gelişmesini sağlayacaktır.

Bu nedenle günümüzde CRM uzmanlarına ihtiyaç artmaktadır. Sektör fark etmeksizin her şirketin müşteri ilişkileri yönetiminde başarılı olan çalışana ihtiyacı vardır.

Bu ihtiyacın sebebi dünyanın küreselleşmesidir. Deneyimli CRM çalışanlarının, şirketlerin ekonomisine katkısı fazladır. Şirketlerin gelişebilmesi, büyüyebilmesi, müşteri kitlesi elde edebilmesi için bu çalışanlara ihtiyaçları vardır.

By pozisyonda çalışan kişilerin öncelikli görevi şirket tarafından üretilen ürün ya da hizmeti müşterilere başarılı bir şekilde aktarabilmektir. Satış ve pazarlama tekniklerinin gelişmiş olması da önemlidir.

Bu teknikleri etkili bir şekilde kullanabilmeli, ilgili birimlerde ortaya çıkan hatalar engellenebilmeli, müşterilerle daima etkili iletişim kurulabilmesi ve müşterilerin şirket memnuniyetine odaklı bir yönetim gerçekleştirilmelidir.

Şirketlerin satışlarında karlılık elde edebilmesi için bu uzmanlara ihtiyacı vardır. Müşteri ihtiyaçlarını tanımlayan ve ihtiyaca göre ürün ya da hizmet geliştirilmesini sağlayan kişiler CRM personelleridir.

Doğru müşteriye doğru ürün sunulması ve tüm bunların doğru zamanda, doğru fiyatlandırma ile yapılması şirket açısından önemlidir. Tüm bu unsurları belirleyen kişileri sağlayan personellerdir.

Müşteri odaklı yönetimi sağlayan bu personellerle, personelin deneyimli olması takdirinde şirketler uzun süreli olarak iş anlaşması yapmaktadır.