Denizbank Genel Müdüründen Banka Değerlendirmesi!

Denizbank, geçtiğimiz yıl Rusya’nın en büyük ve en köklü bankası olarak bilinen Sberbank’tan çıkarak transfer gerçekleştirmişti. Transferin ardından Denizbank, Rusya’nın en büyük devlet bankası olan ENBD’ye geçiş yapmıştı.

Gerçekleştirilen transferin ardından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş açıklamalarda bulundu. Hem dünyada hem de ülkemizde meydana gelen ekonomik dalgalanmalar sonrasında Denizbank hisseleri değerlendirildi. Değerlendirme sonrasında bankanın ‘sektörün parlayan yıldızı’ konumunda olduğunu ve her geçen gün biraz daha ilerleme kaydettikleri belirlendi.

Hakan Ateş açıklamalarında ‘Yatırımın gerçekleşmesinin ardından, hissedar değişikliklerimiz sırasında mutabakata vardık ve Denizbank ismimiz ve üst yönetim kadromuzla birlikte yolumuza devam etme kararı aldık. Yeni dönemde de imalat sanayine ve ihracatçılara sorunsuz şekilde destek vermeye devam edeceğiz. KOBİ alanında büyüme hedeflerimizi gerçekleştirerek kredi pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz. 2020 yılı için son derece umutluyuz. Kredi odaklı bir büyümenin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Kamu otoritelerinin de bu noktada teşvik edici davranmaları gerekiyor. Ekonominin dengelenme süreci içerisinde ortaya çıkan cari açık pozitif oldu. Enflasyon ve faizlerde gerilemede meydana geldi. Bankacılık sektörü yaşanan dalgalanmanın ardından yeniden dengelenerek büyük bir ilerleme kaydetti. Yapacağımız çalışmalarla birlikte 2020 yılı için bankamızın tüm hedef ve stratejilerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz’ dedi.