HSBC Koronavirüs Aşısı İçin Harekete Geçti

HSBC KoronaVirüs Aşısı İçin Harekete Geçti -
HSBC KoronaVirüs Aşısı İçin Harekete Geçti -

HSBC korona virüs aşışının finansmanı adına adım atmaya başladı. Finans Gündem’de yer alan habere göre bir grup bankacı hükümetlere lojistik ve ilaç şirketlerine finansman sağlamanın dışında diğer bankacılık hizmetleri sağlamak için çalışma grubu başlatıyor.

HSBC’nin üst düzey bankacılarından oluşan bu grup, bir araya geliyor. Bir araya gelen grup milyarlarca doz korona virüs aşısının dağıtımı için finansman sağlayacak. Banka üst düzey yatırım bankacılarını bir araya getirerek kurduğu çalışma grubu ile hükümetlere aşı üretim ve dağıtım sürecinde yardımcı olacak.

Küresel Ağımız İle Destekleyeceğiz

Grubu HSBC’nin Afrika, Ortadoğu ve Avrupa Küresel Bankacılık Müdürü olan Philippe Henry tarafından yönetilecek. Grubun İngiltere’deki yöneticisi Julian Wentzel ve diğer bölge yöneticileri de grupta yer alacak. HSBC tarafından yapılan açıklama “İlaç ve lojistik şirketlerini, sağlık otoritelerini ve hükümetleri korona virüs aşısının üretimi ve dağıtımında, küresel ağımızla destekleyeceğiz.” şeklinde oldu.

Hükümetler ise üretilen aşılardan satın alabilmek için yarışa girdi. 1,5 milyon insanın hayatını alan ekonomik açıdan da dünya ekonomisini yıkıma uğratan virüsün aşı sayesinde son bulması bekleniyor.  Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji şirketi Pfizer, Moderna, BioNtec ve İngiliz ilaç sektörünün devi  AstraZeneca geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulundu. İngiltere aşı sürecini başlatan ilk batı ülkesi oluyor. Aşılar hakkında BioNtech ve Pfizer onay alındığını belirtti. ABD, AB ve İngiltere aşıdan milyonlarca sipariş verdiği için lojistik zorluklar bekleniyor. Aşının tüm dünya dağıtımını sağlam ise oldukça önem arz ediyor.