IDFC First Bank’ın İcracı Olmayan Başkanı Rajiv Lall İstifa Etti

IDFC First Bank İcracı olmayan Başkanı Rajiv Lall, banka içerisindeki pozisyonundan sağlık problemleri nedeniyle istifa etti. 35 yıllık iş hayatı içerisinde deneyimli bir ekonomist ve iş lideri olan Lall, hem Hindistan’da hem de uluslararası alanda finans ve politika piyasalarının aktif bir parçası haline gelmişti.

Banka tarafından bu sabah itibariyle yapılan açıklamaya göre Yarı Zamanlı İcracı Olmayan Yönetim Kurulu Başkanı Rajiv B. Lall’ın sağlık gerekçesiyle kurum içerisindeki görevinden istifa ettiği belirtildi. Banka açıklamasında, “IDFC First Bank Limited, Dr. Rajiv B. Lall’den 4 Eylül 2020 tarihli bir bilgilendirme mektubu aldı; Bir süredir uzayan kişisel sağlık sorunları ile uğraşıyor.” dedi.

IDFC First Bank RBI Onayına Göre Sorunsuz Bir Geçiş Yaşayacak

Görevinden istifa eden Rajiv B. Lall için önceden düşünülmüş halefiyet planına göre, RBI onayına tabi olarak sorunsuz bir geçiş gerçekleştirilecek. Böylelikle Lall, bankayı yetenekli ellere bırakmış olacak. Mektubunda da bu durumu belirten Lall, “Bankayı yetenekli ellere bırakıyorum ve bu harika kuruma hizmet etme ayrıcalığına sahip olduğum için teşekkür ediyorum.” dedi.