İş Bankası 1 Milyar 150 Milyon Dolarlık Kaynak Sağladı

Türkiye İş Bankası tarafından uluslararası piyasalarda değerlendirmek üzere 750 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli olmak üzere ve beşinci yılda geri çağırma opsiyonu bulunan, sermayeye benzer bir tahvil ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı. İhraç işleminin detayları incelendiği zaman faiz oranının yüzde 7.75 seviyelerinde gerçekleştiği açıklandı. Gelen talep miktarı 3.5 milyar doların üzerinde oldu.

Bankanın iştiraklerinden birisi olan TSKB, uluslararası piyasalarda kullanmak üzere 400 milyon dolar tutarında, 5 yıl vadeli ve sabit faizli olmak şartıyla Eurotahvil gerçekleştirmişti. Bu süreçte İş Bankası’nın Türkiye’ye sağlamış olduğu kaynak 1 milyar 150 milyon dolar olarak belirlendi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ancak sağlanan kaynağın İş Bankası için değil Türkiye ekonomisi için kullanılacağının altı çizildi. Değerlendirmelerinde ‘Biz bu kaynakların sahibi değiliz. Aracıyız. İşin etiğine uygun olarak Türkiye ekonomisi için değerlendirilmesini sağlayacağız. İş Bankası olarak hazırlanan ve kredi verme kapasitemizi artıran sermayeye benzer tahvil ihracı ülkemizin durumu açısından son derece önemlidir. İş Bankası Grubu olarak üst üste gerçekleştirmiş olduğumuz bu tahvil ihracını büyük bir başarı olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar diğer finans grupları için teşvik edici ve yol gösterici olabilir’ dedi

İş Bankası tarafından gerçekleştirilen ve yurtdışında da büyük ilgi gören tahvil ihracının, 2018 yılının başından bu yana ilk piyasa ihraç işlemi olduğu belirtildi. İşleme 200’den fazla yatırımcının ilgi gösterdiği açıklandı. Bunun ardından tek bir düzenleyici kuruluş yardımıyla sürecin tamamlandığı açıklandı. İhraç için yüksek miktarda talep geldiği için, tahvilin getiri seviyesi işlemler devam ederken yeniden düzenlendi ve başlangıç seviyesinin 50 baz puan altında sonuçlandırıldı.